*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

YAVUZ TEZCAN DAN SANATÇIYA SÜPER TEKLİF

YAVUZ TEZCAN DAN SANATÇIYA SÜPER TEKLİF

Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, Manken Sanatçı Ebru Destan’a Ceyhan’a yerleşmesi halinde 100 dönüm pamuk ekili arazi teklifinde bulundu.
22.06.2009

Ceyhan Belediyesi öncülüğünde düzenlenecek Karpuz Festivali´nin tanıtım toplantısına katılan manken Ebru Destan´a 100 dönüm pamuk ekili arazi teklif edildi. Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, bu yıl 4.´sünü düzenleyecek oldukları "Ceyhan Karpuz Festivali´nde sahne alacak olan Ebru Destan´a yüz dönümlük arazi tahsis edeceğini söyledi.

Denizbank Ceyhan Şubesi'nin sponsorluğunda Ceyhan Ziraat Odası, Ceyhan Ticaret Odası, Ceyhan Borsa'nın katkılarıyla bu yıl 4.'sü yapılacak olan "Ceyhan Karpuz Festivali"nin basın toplantısı manken sanatçı Ebru Destan'ın da katılımı ile gerçekleşti.

Adana Büyük Sürmeli Otel'de düzenlenen basın toplantısında Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, bu yıl 4.'sünü düzenleyecek oldukları "Ceyhan Karpuz Festivali'nde sahne alacak olan Ebru Destan'a Ceyhan'a yerleşmek istemesi durumunda yüz dönümlük arazi tahsis edeceğini söyledi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, Ceyhan Ticaret Odası Meclis Başkanı M.Ali Toptaş, Ceyhan Borsası Meclis Başkanı Selami Köfteci ve Denizbank Ceyhan Şube Müdürü Ebru Duru'nun katıldığı toplantıda Ebru Destan, İlk kez Ceyhan'a gideceğini belirterek, "İstanbul'un taşı toprağı altındır derler ama Adana'nın toprağı daha kıymetli, bir yılda üç ürün birden alınıyor. Böyle kıymetli toraklarda bulunmaktan son derece memnunum" dedi.

Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan da bunun üzerine sanatçı Ebru Destan'a Ceyhan'da çiftçilik yapması halinde 100 dönümlük araziyi kendisine seve seve verebileceklerini belirtti. Tezcan, "Şu anda 100 dönümlük arazide pamuk ekili. Burayı size seve seve vermeye hazırız" dedi. Destan'ın çok iyi tavla oynadığını bildiğini de sözlerine ekleyen Tezcan, Ceyhan'da düzenlenen tavla turnuvalarına katıldığını ve sayısız şampiyonlukları bulunduğunu belirterek, Ceyhan'a geldiğinde Ebru Destan'la da bir turnuva yapabileceklerini söyledi.

FESTİVAL 2 GÜN SÜRECEK

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise her yıl bir gün süren festivali bu yıl 2 güne çıkardıklarını belirterek, "Türkiye'de karpuz denilince akla Ceyhan karpuzu gelir. Hatta büyük şehirlerde karpuz satıcıları karpuzlarını "Ceyhan Karpuzu" diye satarlar. Ama son günlerde kapak aşısı diye bir söylenti çıkartıldı. Bu aşıdan değil, üreticilerin piyasa kaygısından dolayı karpuzu erken hasat yapmalarından kaynaklanmaktadır. Kaldı ki turunçgilden, mandalina, limon, portakal ve greyfurt aşısı yapılıyor. Bunların hepsinde de ayrı ayrı tadı ve kokusu var. Karpuza da ne kadar kabak aşısı yapılırsa yapılsın karpuzun tadı da kokusu da değişmez" dedi.

Ceyhan'da yapılacak olan Karpuz Festivali 3 ve 4 Temmuz tarihlerinde Ceyhan'da yapılacak. İlk gün Festival Yürüyüşü tarihi demirköprüden başlayacak.

Kortej buradan festival alana gelerek, stantların açılışı gerçekleştirilecek. Havai fişek gösterisi ve Ebru Destan konseri yapılacak. İkinci gün ise animasyon gösterileri, Denizbank etkinleri ve yarışmalar ve bu yarışmalarda dereceye girenlerin ödül töreni yine Tuncay Karabay ve Bengü'nün konseriyle son bulacak.

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009