*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

Günün anlamı yerine siyaset yaptı

Günün anlamı yerine siyaset yaptı

Ceyhan 87. yaşını kutladı
Ceyhan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü kötü hava şartlarına rağmen kalabalık bir katılım eşliğinde coşkuyla kutlandı.

Ceyhan’ın 87. ci yıl Kutlama töreni AK Parti Adana milletvekilleri Vahit Kirişçi, Necdet Ünüvar, MHP Milletvekili Muharrem Varlı, DSP Milletvekili Mustafa Vural, Kaymakam Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Garnizon Komutanı Ümit Şener, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Aygün, Emniyet Müdürü B. Kadir Tüylü, siyasi parti temsilcileri, oda ve meslek grupları, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katılımıyla gerçekleşti.
Cumhuriyet meydanında yapılan kutlama Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından istiklal marşı ve saygı duruşuyla tören başladı.
Günün anlamı yerine siyaset yaptı
Günün anlam ve önemini belirtmek için kürsüye çıkan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinde Ceyhan'ımızın da paydası büyüktür. Millet olarak kurtuluş yıllarında sadece Fransız ve İngilizler değil; Fransız askeri elbiselerini giymiş işbirlikçi Ermeni'lere karşı da mücadele ettik. Son günlerde Ermenilerden özür dileme fikrini ortaya atanlar, bizlere bu eşsiz vatanı canı pahasına emanet eden şehitlerimizden özür dilesinler" dedi.
19 Ocak 2007 tarihinde genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesinin Şişli Halaskârgazi caddesi üzerindeki binası önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink’in ölümünü protesto eden insanların “Hepimiz Hrant Dink’iz, Hepimiz Ermeniyiz” sloganına da değinen Sözlü, bazıları çıkıp bu ülkede hepimiz Ermeniyiz diyor, bu Türk milletine ihanettir ifadesinde bulundu.
Geçen yıl yapılan 86. yıl kutlamasında yaklaşık 45 dakika kürsüde kalan ve yaptığı konuşmada Başbakan’ı ve hükümeti eleştiren Sözlü, bu yılda hükümeti Ceyhan’a TOKİ yaptırmamakla suçladı.

Diğer tarafta Ceyhan belediyesi tarafından 6 Ocak Ceyhan’ın kurtuluşu konusunda şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halk oyunlarının ardından Kırıklakale Mehter Takımının vermiş olduğu mini konser törene katılanlara güzel dakikalar yaşattı.

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009