*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

TAKTİK

TAKTİK
Her ne kadar yerel gazetelerde yerel konular işlense de ben biraz toplumsal yazılara da zaman zaman yer vermekteyim ve sizlerle edindiğim bilgileri ve konuları paylaşmaktan mutlu oluyorum. Aşağıda paylaşacağım konu ise Tilki taktiği;
Sözde büyük insanlığın, insanlığı sömürmek için birçok taktik uyguladığını geçmişten günümüze değin bilinmektedir. Amma velâkin bu olayları çoğu zaman başımıza çorap örüldükten sonra fark ederiz veya hiç etmeyiz veyahutta umrumuzda değildir, bunlardan birisi de tilki taktiğidir. Bu taktiğin temeli avların üzerine bir anda atılmadan birer birer avlama esasına dayanır. Avlar civciv dahi olsa hepsinin üzerine çullanıldığında tehlike arz edebilirler. Onun için diğer civcivlere hissettirmeden teker teker yakalayıp yutmayı tercih ederler.

Zamanın birinde Midyat’ta zalim mi zalim, halkının malını gasp eden Reşo diye bir ağa varmış. Günün birinde Müslüman, Süryani ve Yezidi üç arkadaş bu ağanın tarlasının önünden geçerlerken zaten demişler bu tarla vatandaşındı ve hain ağa burayı gasp etti. Haydi, girelim tarlaya ve bir güzel karnımızı doyuralım. Hemen Müslüman Hasso kavuna, Süryani Gebzo karpuza, Yezidi Carcura da salatalığa saldırmış. Tam ilk lokma boğazlarından geçecekken bir narayla irkilmişler.
Hemen Reşo ağa oraya türemiş. Ula benim bostanıma nasıl girersiniz der demez tabii bu üç arkadaşta bir şaşkınlık meydana gelmiş. Ama ağa hemen duraksamış, kafasından bin bir tilkilik geçirmiş ve kendi kendine demiş ki; Ula her ne kadar iri yarıysam da bu adamlar zebella gibi. Teke tek hepsini haklarım ama üçünü birden halledemem. Şimdi bıraksam ağalığım on paralık olacak, bırakmasam dayak yiyeceğim. Ne yapsam acaba derken Yezidi'ye yanaşmış: Ula bire gâvur demiş, dinden imandan anlamaz adam. Aha bu Hasso Müslüman kardeşimdir, Allah’ımız kitabımız bir malım ona helal olsun. Aha bu Süryani o da İsa efendimizin ümmetindendir. Ehli kitaptandır, kestiği yenir. Be Yezidi sana ne oluyor ki benim bostanımı yağmalıyorsun, benim malım sana helal mi? Başlamış Yezidi'ye sille tokat girmeye. Komaya girinceye kadar dayak atmış. Bu sırada diğerlerinin bu olay hoşlarına gitmiş, iyi demişler ağa bizi kolladı.
Fakat ağa bu defa Süryani'ye yönelmiş. Ula demiş bire namussuz. Bir Allah'ı üç edersin. İsa'yı Allah'ın oğlu edersin, bir de utanmadan benim bostanı yağmalarsın haa demiş. Aynı şeyleri Süryani'ye de yapmış. Derken dönmüş Müslüman’a. Ulan demiş, bu adamlar gâvurdur helal haram bilmezler. Sen bir de Müslüman geçineceksin, utanmadın mı girdin bostana? Onu da adam akıllı ıslatmış. Derken aradan bir gün geçmiş, köylüler perişan halde bu üç arkadaşı bulmuşlar. Bir taraftan pansumanlarını yaparken bir taraftan da köylüler soruyormuş. Yahu üçünüz de dalyan gibi adamlarsınız. Sizi kim bu hale getirdi? Müslüman Hasso hiç bir şey söylemiyor ama iki de bir şu cümleyi tekrarlıyormuş: Yezidi’ye yardım edecektik! Yezidi'ye yardım edecektik! Yezidi'ye yardım edecektik! Evet, bu tilki taktiğidir ve tilki tavuğun gözünün yaşına bakmaz. Zira tilkiye bir hikâye anlatmasını istemişler. Tilki kırk çeşit hikâye anlatmış, hepsi de tavukla ilgiliymiş..
Saygılarımla

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009