*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

NEVRUZ KUTLAMALARINDA SÖZLÜYÜ TOPA TUTTU

NEVRUZ KUTLAMALARINDA SÖZLÜYÜ TOPA TUTTU


Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından Ceyhan Şehir Stadyumu yanındaki boş arazide düzenlenen Nevruz Bayramına yaklaşık 10 Bin kişi katıldı. DTP Adana İl Başkanı Hacer Taşarsu, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Şiar Rişvanoğlu, Yüreğir Belediye Başkan Adayı Zeki Karataş, Seyhan Belediye Başkan Adayı Mustafa Avcı, Ceyhan Belediye Başkan Adayı Seyfettin Aydemir ve çok sayıda DTP yöneticileri katıldı.

Düzenlenen Nevruz programında ilk konuşmayı DTP İlçe Başkanı Salih Demir yaptı. İlçe Başkanı Demir; “Baharın gelişini simgeleyen Nevruz’un Ceyhan’a ve tüm Türkiye’ye aydınlık bir bahar getirmesini diliyorum” dedi.
Yaklaşık 10 Bin kişinin katıldığı Nevruz Bayramı kutlamalarında kürsüye çıkan DTP Ceyhan Belediye Başkan Adayı Seyfettin Aydemir, iki dönemdir Ceyhan belediye başkanı olan Hüseyin Sözlü’nün yanlış politikalarına değinerek Sözlü’ye yüklendi.
Nevruz’un, Özgürlüğün ve Baharın gelişini simgelediğini belirten Aydemir; “Bu Nevruz bizim için her Nevruzdan daha anlamlı olacak. 21 Martta kutladığımız Nevruz, 29 Martta yapılacak yerel seçimlerin lehimize müjdeleyicisi olacak. Çünkü 29 Mart seçimleri Ceyhan’ın üzerindeki karanlığın aydınlığa dönüştüğü, ırkçı politika yaparak Ceyhan’ımızı ikiye bölen zavallı zihniyetten kurtulduğu gün olacaktır. Bu ülkede yaşayan herkes aynı hakka sahiptir ve hiçbir birey diğer bir bireyden üstün değildir. Ama Sözlü ve yönetimi iki dönemdir uyguladıkları politikalarla insanları birbirinden ayırt etmiş, Yörük olmayan ve kendisi gibi düşünmeyen mahallelere yatırım yapmadı” dedi.
BENİM AİLEM UYUŞTURUCU ÇETESİ KURMADI
DTP’nin tabanına sahip çıkacak mı, çıkmayacak mı diye soranlara alanda toplanan halkın en güzel cevabı verdiğini söyleyen DTP Ceyhan Belediye Başkan Adayı Seyfettin Aydemir; “Seçim yaklaştıkça MHP adayı Hüseyin Sözlü her mitinginde ben ve ailem hakkında konuşuyor. Sözlü ve paçavra gazeteleri, “DTP’nin Adayı Seyfettin Aydemir’in ailesi bile destek vermiyor” diyor. Ailem ve halkımız olanca gücüyle bana destek veriyor ama Sözlü’nün ailesi gibi maddi destek veremiyor. Çünkü benim ailem kolay kazanamıyor ki, kolay harcasın. Benim aile fertlerim yıllardır Ceyhan’da Esnaftır, memurdur, gazetecidir, işçidir ama hiçbir zaman Uyuşturucu olmadı. Uyuşturucu çetesi kurmadı ve sahte fatura düzenlemedi. Alın teriyle kazanılan parayla hayatını idame eden ailem belki Sözlü’nün ailesi gibi maddi destek veremiyor ama her zaman yanımda olmuş ve olmaya devam ediyor” dedi.
CESARETİ VARSA MALVARLIĞINI AÇIKLASIN
Toplanan kalabalık karşısında yaklaşık 20 dakika kürsüde konuşan DTP Adayı Seyfettin Aydemir, seçimler öncesi basının “Adaylar mal beyanında bulunsun” çağrısına Sözlü’nün kulak tıkadığını ifade ederek; “Sözlü neden mal beyanında bulunmuyor? Bulunamaz, çünkü cesareti yok. Ama ben açıkladım. Ben 27 yıl bu devlete hizmet sundum, devlet memurluğu (Öğretmen) yaptım. 27 yıl çalışmama rağmen ne CİPİM oldu, ne 5 yıldızlı otelim, ne de çiftliğim oldu. Peki, soruyorum; bu servete Sözlü nerden sahip oldu? 99 yılından önce nesi vardı, şimdi neleri var. Cesareti varsa malvarlığını açıklasın” dedi.
Konuşmaların ardından toplanan kalabalık sahne alan sanatçıların söylediği Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009