*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

CHP İHANETE UĞRADI

CHP İHANETE UĞRADI

29 Mart 2009 yerel seçimlerinin üstünden yaklaşık bir ay geçtikten sonra seçim sonucuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı Mevlüt Tosun ve CHP Adayı Hüseyin Cerit seçimin sonucunu değerlendirdi. 29.04.2009

TOSUN: ESKİ YÖNETİMİN KURBANI OLDUK
CHP İlçe teşkilatında Salı günü yapılan basın açıklamasına İlçe Başkanı Mevlüt Tosun, CHP Adayı Cerit, ilçe yöneticileri ve bazı partililer katıldı. İlçe Başkanı Tosun, seçimden ummadıkları bir sonuç aldıklarını ifade ederek; “4 Bin 800 oy aldık. Bu sonucu beklemiyorduk. Her şeye rağmen dimdik ayaktayız. Bu başarısızlığın sonucu aday değişikliği, yönetim değişikliği ve daha önceki ilçe yönetiminin yanlışlıklarıdır” dedi.
GÜLER; SÖZLÜ CHP OYUYLA BAŞKAN OLDU
Toplantıda konuşan CHP İlçe Saymanı Musa Güler seçime maddi sıkıntılarla girdiklerini ifade ederek; “Seçim sürecinde il genel meclis aday adayları ve belde belediye başkan aday adaylarından toplanan yaklaşık 13.200 TL ve genel merkezden gelen 10 Bin TL önceki yönetim tarafından nasıl ve nerelere harcandığını anlayamadık. Yönetim değiştikten sonrada bu paraların nerelere harcandığını öğrenemedik. Maddi sıkıntılarla girdiğimiz seçimde gençlik kolları da organize olamadığı için başarısız bir sonuç aldık. CHP’de yaşanan teşkilatsızlık zafiyeti nedeniyle partililerimiz teşkilatsızlığa karşı tepki göstererek MHP’ye oy verdi. 2007 genel seçimlerinde milletvekili adayımız olmadığı için MHP adayı Muharrem Varlı’ya oy veren CHP’liler, 2009 yerel seçimlerinde de MHP Adayı Hüseyin Sözlü’ye oy vererek tepkilerini dile getirdiler” dedi.
Seçimlerin üstünden yaklaşık bir ay gibi bir zaman geçtikten sonra düzenlediği basın açıklaması ile basının karşısına çıkan CHP Adayı Hüseyin Cetit, eski yönetimi ve sivil toplum kuruluşlarını hedef aldı.
CERİT; CHP, MHP’NİN ŞUBESİ GİBİ ÇALIŞTI
Parti ve aday olarak seçimde bekledikleri oyu alamadıklarını, aday olarak büyük performans sergilediğini söyleyen Hüseyin Cerit; “Yaptığımız tüm çalışmalara rağmen maalesef sandığa yansımadı. Daha önceki yönetim iki dönemdir tercihini MHP’den yana göstermiş, CHP ilçe teşkilatını da MHP’nin şubesi durumunda çalıştırmıştır. Ağabeyimi aday göstermezseniz çalışmam diyen bir ilçe başkanı yüzünden, Atatürk’ün kurduğu CHP bugün Ceyhan’da 4. olmuştur. Sandığa hayali isimler yazılmış ve kasıtlı olarak vasıfsız kişileri sandık başına koymuşlar. Partimizin eski adayları ve yöneticileri aldıkları ihale ve petrol nedeniyle MHP kazanmıştır” dedi.
SÖZLÜ GALİBİYETİ CHP’YE BORÇLU
Yaptığı basın açıklamasında üslubunu sertleştiren Hüseyin Cerit, MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün seçimden galip çıkmasının nedenini CHP’ye borçlu olduğunu ifade etti. Cerit; “Seçim sonrası Hüseyin Sözlü CHP’lilere “seçimi sayenizde kazandım” demiştir. Çok doğru, çünkü eski yönetim CHP seçimi kazanamaz diyerek, seçmenin aklına girdi. Ve bazı CHP’liler AKP geleceğine MHP gelsin diyerek, Sözlü’ye oy verdiler. Her şeye rağmen tekrardan CHP’nin kazanması için var gücümüzle çalışıp, döneklerden ve hainlerden hasap soracağız” dedi.
Seçim sürecinde MHP aday Sözlü’nün belediyenin tüm imkanlarını kullandığını, AKP’nin ise devletten büyük destek aldığını iddia eden Cerit; “İki dönemdir servet beyanında bulunamayan Sözlü ve müdürleri bizim bütün çağrılarımıza cevap vermekten kaçınmıştır. Daha düne kadar bisikletle gezenler bu gün 50 – 60 milyarlık araçlara biniyorlar. Bu konuyla ilgili Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyorum. Diğer tarafta seçim sürecinde Ticaret Odası, Ziraat Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatif başkanlarının MHP Adayı Hüseyin Sözlü’ye destek vermesinde ki neden nedir? Yoksa kaymaktan nemalanıyorlar mı?” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009