*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

FESTİVAL KABAK TADI VERDİ

FESTİVAL KABAK TADI VERDİ

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, kabak aşılı üretim nedeniyle ''Ceyhan Karpuzu''nun imajının sarsıldığını söyledi. 06.07.09

Ceyhan Belediyesi ile Ziraat Odası tarafından düzenlenen ve bu yıl 4. gerçekleştirilen ''Ceyhan Karpuzu ve Tarım Festivali''nin açılışına karpuzdan çok kabak aşılı karpuzun Ceyhan karpuzunun imajını bozup bozmadığı tartışması damga vurdu.

Kaymakam Karakuş, festivalin açılış konuşmasında, ilçede çok çeşitli tarım ürünlerinin yetiştiğini söyledi. Bu ürünlerden karpuzun Ceyhan'la özdeşleştiğini belirten Karakuş, şöyle konuştu:

''Ancak, kabak aşılı üretim nedeniyle Ceyhan karpuzunun imajı sarsıldı. Maalesef Ceyhan, Ceyhan olalı böyle kabak Ceyhan karpuzu görmedi. Gelinen noktada Ceyhan karpuzundan çok Ceyhan kabağına dönüşen bir tartışma içerisindeyiz. Böyle giderse önümüzdeki yıllarda Ceyhan kabağı gündeme gelecek.''

SÖZLÜ KABAK AŞISINI SAVUNDU

Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise kendisinin ziraat mühendisi olduğunu anımsatarak, ''Kabak aşısının verimliliği artırdığı biliniyor. İnsan sağlığı açısından sakıncası da yok. Kabak aşısından dolayı lezzet kaybı olduğunu düşünmek doğru değildir. Lezzet kaybı varsa iyi yetiştirilmemesinden ve erken hasattan kaynaklanır. Kimse ahkam kesmesin, karpuzumuza söz söyletmeyiz'' dedi.

Sözlü’nün konuşması üzerine Kaymakam Karakuş festival alanını terk ederken festival Ebru Destan’ın konseriyle devam etti.

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009