*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

Ceyhan ın geleceği için panel

Ceyhan ın geleceği için panel

"Enerji Bölgesi CEYHAN'ın Ulaşım Vizyonu" konul panel 19 Kasım Çarşamba günü Ceyhan Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapıldı. Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş'un Başkanlığında yapılan panele Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TCDD 6. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü, Karayolları Şube Şefi Alptekin Ağca, TCDD 6. Bölge Hareket Müdür Yardımcısı Osman Yıldırım, Ceyhan emniyet Müdürü B. Kadir Tüylü, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partilerin Temsilcileri ve Basın Mensupları katıldı.
TCDD 6.Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü’nün konuşmacı olarak katıldığı "Enerji Bölgesi CEYHAN'ın Ulaşım Vizyonu" konul panelde, Ülkemizin ulaşım altyapısının iyileştirilmesinin ihracatçımızın uluslar arası piyasada rekabet şansını arttıran en önemli avantaj olduğu gerçeğinden hareketle, mevcut ulaşım ağlarının daha da iyileştirmesi ve çeşitlendirmesi yönündeki çalışmaların öneminden bahsedildi. Enerji Bölgesi Ceyhan'ın 100 yıl sonra ihtiyacı olacak ulaşım altyapısının hazırlanması için yürüme haritasının şimdiden belirlenmesinin önemi vurgulandı.

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ceyhan'ın karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu imkânlarının genişletilmesi, bu çerçevede Ceyhan Merkezli ticari etkinliklerde kullanılacak ulaşım altyapısının iyileştirilmesi ve kapasitelerinin genişletilmesinin Ceyhan'daki ticari hayatın hacmini genişleteceğini, bu çerçevede iş ve istihdamın genişleyeceğini, bu çalışmalara şimdiden başlanılması gerektiğini ifade etti.
Panelde, TCDD 6.Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü; mıntıkalarındaki ticari gelişmelerin yakından izlenmekte olduğunu ifade ederek, bu çerçevede peyderpey devreye girmesi beklenen Ceyhan Enerji Bölgesi yatırımlarına hitap edecek yeni demiryolu yapımı projelerinden bilgiler verildi.

TCDD Bölge Müdürü Küprülü panelde yaptığı konuşmada;
Adana ve Ceyhan'ın hızlı tren ağına ne şekilde dahil edilebileceği,
Mersin-Adana-İskenderun arasında Bölgesel Hızlı Trenler çalıştırılması,
Ceyhan'da şehir merkezinde kalmış olan TCDD Gar Teşkillerinin yolcu ile ilgili Birimlerinin burada hizmet vermeye devam edeceği,
Yük ile ilgili Birimlerinin ise Yumurtalık-Ceyhan Enerji Merkezinin ihtiyacını karşılayacak şekilde şehir merkezinin dışında çağdaş imkan ve ölçülerde yeniden yapılanacağı,
Halen TCDD'nin 13 adet lojistik Köyü projesi bulunduğu, Ceyhan'da devreye sokulması planlanan yeni Yük Merkezinin hitap edeceği kapasite ve bu konuda tahsis edilebilecek arazinin durumuna göre Lojistik Köyü olarak yapılaşabileceğini belirtti.
Toplantıda, Ceyhan'da demiryolu parkurunda yeni hemzemin geçit açılması durumunda Şehrin Kuzey-Güney yönündeki trafik akışında rahatlık oluşacağı belirtilmiştir. Ancak, hemzemin geçitlerin talip olanlar tarafından işletilmesinin yasal hüküm olduğu, her açılan hemzemin geçidin de trafik akışında yaratacağı rahatlama kadar, trafik riski oluşturduğu, prensip olarak demiryolu ve karayolu araçlarının aynı trafikte karşı karşıya gelmemesinin temel unsur olduğu ifade edildi.
Diğer tarafta Ceyhan’ın geleceği için büyük önem arz eden panele, gerek siyasi parti temsilcileri gerekse sivil toplum örgütlerinin fazla ilgi duymaması dikkatlerden kaçmazken, Kaymakam Gürbüz Karakuş’ta bu duruma sitem etti. Karakuş; “Ceyhan’ın gelişimi için büyük önem arz eden bu toplantıya, katılımın beklenenden az olması kabul edilemez. Ceyhan kendi kaderini kendisi belirler yani; kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri, siyasiler, işadamları belirler. Ama ne yazık ki bugün Ceyhan için son derece önem arz eden panele katılması beklenenlerin katılmaması Ceyhan’a verdikleri önemi gösteriyor” dedi.

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009