*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

Ceyhan cevap bekliyor Sözlü SUSUYOR

Ceyhan cevap bekliyor Sözlü SUSUYOR

CEYHAN CEVAP BEKLİYOR,
SÖZLÜ SUSUYOR
Gazetemiz geçen sayısında gündeme getirdiğimiz ve Ceyhan belediyesinden cevap istenilen soru ve iddialar bir kez daha cevapsız kalınca Ceyhan halkı Başkan Szölü’den cevap beklediğini dile getirdi.
Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve yönetiminde bulunan isimler hakkında 2007 yılının son aylarında ortaya atılan sarsıcı iddialar kamuoyuna bomba gibi düşmüştü. Ortaya atılan iddialar Adana basının da günlerce işlenmesine rağmen Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü iddialar ve sorulan sorular karşısında susmayı tercih etmişti. Aradan yaklaşık iki yıl geçmesine rağmen kamuoyu gündeminden düşmeyen ve halkın cevap beklediği soru ve iddiaları gazetemizin geçen sayısında tekrardan gündeme getirdik ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’den cevap bekledik. Haber yayınlandığı andan itibaren Ceyhan halkı haber merkezimizi telefon yağmuruna boğdu. Ceyhan belediyesi tarafından sorulan sorulara cevap verilip verilmediğini her gün telefonlarla soran Ceyhan halkı ve kamuoyu Belediye Başkanı Sözlü’den cevap bekledi ve bekliyor.

2007 yılında ortaya atılan ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından cevaplanmayan iddia ve soruları şöyle;

CEVAPSIZ KALAN SORULAR… CEVAP BEKLEYEN SORULAR…
CEVAP BEKLEYEN SORULAR… CEVAPSIZ KALAN SORULAR…

1- 145 kişinin ölümü ve 1041 kişinin yaralanmasına yol açan, 4 Bin evin kullanılamaz hale geldiği Ceyhan Depreminin gerçekleştiği tarihten yaklaşık 9 ay sonra iş başına gelen Hüseyin Sözlü başkanlığındaki Ceyhan Belediyesine depremle ilgili hangi kuruluşlardan ne miktarda ayni ve maddi yardım alınmıştır?

2- Dünya Bankası ve diğer yardım kuruluşlarından alınan bu yardımlar hangi amaçla ve ne şekilde dağıtılmıştır.
Deprem nedeniyle alt ve üst yapısı yerle bir olan Ceyhan’da bu hizmetlerin yeniden tesisi için hangi kişi ve kuruluşlara iş verilmiştir. Bu işlerin karşılığında ne kadar bedel ödenmiştir?

3- Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Devlet Memuru olarak görevli tarihinde ve de gerekse 2004 yılı yerel seçimleri sonrasında belediye başkanı sıfatıyla yeni bir mal beyanında bulundu mu? Belediye Başkanlığı öncesinden bugüne kadarki mal varlığında her hangi bir artış var mıdır?
4- 2004 yılından bu güne, Ceyhan Belediye Başkanlığı adına verilen ihale, davet ve emanet usulü işler kimlere ve hangi bedellerle tavdii edildi, bu işlerin nitelikleri nelerdir?
5- Ceyhan Belediye Başkanı ve kardeşlerinin birlikte ya da ayrı ayrı ortak oldukları kuruluşlar var mıdır?
6- Ana Cadde ve sokakların parke işi hangi firmaya verilmiştir? Parke işini alan firma ortakları arasında Belediye Başkanının yakın akrabalarından ya da belediye kuruluşları arasında bulunan herhangi yönetici mevcut mudur?
7- Ceyhan Belediye ile iş yapan Güvenlik Firması’nın ortakları arasında kimler bulunmaktadır.
8- Su Gözü Enerji Santralı (İSKEN) ile Hüseyin Sözlü yada Sözlü kardeşler arasında herhangi bir hizmet veya iş sözleşmesi var mıdır?
9- Belediye Başkanı Sözlü’nün babasının mali durumu ne düzeydedir? Sözlü’nün babası adına Ceyhan’ın Sirkeli köyünde yaklaşık 600 bin TL (600 Milyar) mal olan bir mandıra inşa ettiği iddiaları doğru mudur? Yıllarca su imkanların yoksun olduğu bilinen aynı mandıraya ‘Sirkeli Köyü’ne su getireceğiz’ denilerek Köy Hizmetleri Müdürlüğünün imkanlarından yararlanıldığı ve mandıranın bu sayede suya kavuştuğu iddiaları doğru mudur?
10- Ceyhan Belediyespor Basketbol Takımı ve Ceyhanspor Kulübüne Ceyhan Belediyesi kasasından bu güne kadar ne miktarda para transferi gerçekleşmiştir. Her ay bu kulüplere yapılan para akışının periyodik miktarı nedir? Her iki kulübe bu güne kadar ne kadar yardımda bulunulmuştur?
11- Ceyhan Belediyesi’nin borcu var mıdır? Varsa bu miktarın ne kadarı hangi kişi yada kurumlara ödenmiştir?
12- Ceyhan’a İller Bankası aracılığıyla ayda ne kadar para gelmektedir ve bu para nerelere harcanmaktadır?
13- Ceyhan Belediyesi’nin Cari hesabının bulunduğu bankalar hangileridir? Bu bankalardan promosyon adı altında ayni yada nakdi bir alım yapılmakta mıdır?
14- Ceyhan Belediyesi’nden emekli olan işçilerin emekli ikramiyelerinin bekletildiği iddiaları doğru mudur?
15- Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Alemdar Öztürk’ün sahibi olduğu dershanenin faaliyette bulunduğu binanın sahibi hangi kuruluştur? Öztürk, işyerine yıllık ne kadar kira ödemektedir?
16- Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Başkan Yardımcısı Alemdar Öztürk’ün herhangi açık ya da gizli bir ortaklığı söz konusu mudur?
17- Hüseyin Sözlü’nün eşine tahsis ettiği lüks arazi aracının yakıtı hangi akaryakıt bayiinden alınmaktadır? Ceyhan Belediyesi tarafından bu bayiye bugüne kadar ne miktar ödeme yapılmıştır?

---- Geçtiğimiz hafta yayınlanan gazetemizde gündeme getirdiğimiz sorular 2007 yılında Adana basınında da günlerce işlediği halde Ceyhan belediyesi ve Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün susmayı tercih etmesindeki neden ya da nedenler kamuoyunda hala konuşuluyor. Ceyhan kamuoyunun kafasını kurcalayan soru ve iddialar Ceyhan belediyesi ve Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından aradan bir haftadan fazla bir süre geçmesine rağmen bir kez daha cevap bulamadı. Yani, Sözlü yine susmayı tercih etti ve etmeye devam ediyor. Sözlü, susmayı tercih edince halkta; “Susmak kabullenmektir” ifadesini kullanıyor.
Yinede Geçtiğimiz hafta söylediğimiz gibi sorumlu gazetecilik gereği konunun muhatabından/muhataplarından açıklama geldiği takdirde yer vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009