*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

Başrol oynamaya çalışan figüranlar!

Başrol oynamaya çalışan figüranlar!

Hayatın kendisi bir sahnedir ve dünyaya gelen her insan, isteyerek ya da istemeyerek o sahnede bir role üstlenir. Yani rol sadece bir dizi veya filmde değil hayatın ta kendisinde var.
Başrol oynamak o kadar kolay değil ve herkes başrol oynayamaz.
Sinema filmlerinden hepimiz biliriz ki, bir filmin, bir dizinin başrolü veya başrolleri vardır. Sahne genelde onların üzerinde kurulur, onların kişisel başarıları o senaryoyu ön plana çıkarır. Bir film ya da dizi sadece başrolden oluşmadığını hepimiz biliyoruz. Başrol oynayanın yanı sıra rol arkadaşları ve figüranlar vardır.
Figüran: Bir oyunun kalabalık sahnelerini doldurmak için kullanılan, bazen birkaç söz söyleyen, çoğu kez de konuşmayan kişi.
Filmlerde önemsiz denilebilecek rolleri oynarlar. Oyunun bir sahnesinde görünürler ve çoğu zaman bir daha göremezsiniz.
Figüranlar hayatın her alanında olmuş ve olmaya devam edecektir. Sinema da olduğu gibi, hayatın diğer alanlarında da başrol ve figüranlar vardır.
Siyasette de başrol oynayanlar kadar, figüranlar vardır. İşin ilginç tarafı konu siyaset olunca başrol oynayacak kişilerden çok figüranlar çoğunluktadır. Özellikle seçim maratonu daha başlamadan aylar öncesinde, siyasetçi figüranlar ortaya çıkar, “acaba rol alabilir miyim?” telaşıyla her yerde boy göstermeye çalışırlar. Siyasette görev (başrol) verilse, başaramayacağını kendisi bile farkındayken, reklam olsun diye daha gerçekte başrol oynayacak kapasiteye sahip şahıslar ortaya çıkmadan, siyaset meydanlarında, partilerde boy göstermeye başlar figüranlar.
Bilirsiniz, figüranlar genelde kuru kalabalık olsun diye sahnede yer alırlar ve figüranların neler yapacağını, o senaryonun yönetmeni karar verir. Siyasette de bu fazla değişmiyor, tek fark, yönetmen yerine bu sefer o partinin İl veya İlçe Başkanı karar verir. Ve siyaset figüranları da sanki bir şey olacak hissine kapılır. Oysa vatandaş kadar kendileri de iyi bilirler ki, başrol oynayacak kapasiteye sahip değillerdir. Ama siyaset ülkemizde hizmet anlayışından çıkıp, çıkar meselesine döndüğü için, başrol olmazsa da farklı bir role daha dünden razıdırlar. Örneğin Milletvekili olmazsa, Belediye Başkanı, Belediye Başkanı olmazsa, belediye başkan yardımcılığı ya da hiç olmazsa bir yerde müdür olmaya bile razıdırlar, siyaset figüranları…
Yerel seçimler yaklaştı ve başrol oynayacak siyasetçiler daha ortalığa çıkmadan önce, aylardır ortalıkta dolanan ve birçoğu sözde aday adaylığını bile açıklamış durumda… Şimdi gidip bu kişilerin ailelerine sorsanız onlar bile oy vermezler. Ama reklam olsun diye ortalıkta boy gösteriyorlar. Biliyorum, şimdi bu yazıyı okuyan birçok kişi kimi ya da kimleri kastettiğimi soracaklardır. Bu soruyla karşılaşmadan önce ben şunu söylemek istiyorum; şöyle bir etrafınıza bakın, bu kriterlere uygun kimleri görüyorsunuz? Gördüklerinizi bir daha düşünün haklı olup olmadığıma siz karar verin.
Daha dün milletvekili olmak için mücadele eden ama olmadı diye belediye başkanlığını düşünenleri göreceksiniz. Belediye başkanlığı olmazsa bu sefer muhtarlığı düşünürler mi işte onu bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009