*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

Siyasette Bugün ve Yarın

Siyasette Bugün ve Yarın

Son üç yazımın siyaset ile ilgili olduğunun farkındayım, ama mevsim siyaset mevsimi iken başka bir konudan söz etmek yada başka bir konu üzerinde yazı yazmak açıkçası zor geliyor.
Şimdilerde her ortamda konuşulan tek konu siyaset. Mahallede, sokakta, kahvehanelerde, çay ocaklarında hatta ve hatta spor sahalarında bile siyaset konuşuluyor. Kim aday olur, hangi parti kazanır? Vs. vs.
Tabi haliyle konuşulan konu siyaset iken basının içinde yer alan biri olarak, bizimde yazılarımız siyaset üzeri olacak ve her ortama konu olan siyaset üzerine söyleyecek ve yazacak üç beş sözümüzün olması büyütülemez.
Evet, ülkemizin her yerinde seçim havası buram buram kokuyor ve aday adayları her partide tek tek ortaya çıktığı şu dönemde her aday adayının söylediği ortak bir söz dikkatimi çekiyor, eminim sizinde dikkatinizi çekmektedir. Bu söz şu; “Partimizin adayı kim olursa olsun sonuna kadar partim için çalışacağım” gibi klasikleşmiş bir söz ve bu sözü her aday adayından duymaktayız.
Yazımın başlığı aslında bu sözden ibaret ortaya çıktı, yani; siyasetin bugünü ve yarınına dikkat edin. Şöyle baktığınızda her partide birden çok siyasetçi çıkıp aday adayı olmakta. Kuşkusuz ki partilerin ve aday adayların bir ülkede çok olması o ülkede ki demokrasiyi ön plana çıkarmakta, ancak o demokrasi partilerde her nedense aday adaylığı döneminde sınırlı kalmakta.
Şimdi hangi partiye bakarsanız bakın birçok aday adayına sahip ve her aday adayı yaptığı her konuşmasında mutlaka o muhteşem söze yer vermektedir; “ben yada bir başka aday adayı arkadaşım, partimiz hangimizi aday gösterirse saygıyla karşılar ve partim için gücümün son damlasına kadar çalışacağım” dediğine şahit olur yada şahit olmuşsunuzdur. Bu senaryoya çok şahit olduk ve çok izledik, bu söylemde bulunan aday adaylarının çoğu aday olmadığı takdirde ya bir daha temsil ettiği partisine uğramıyor yada başka bir partide başka adayı desteklediğine şahit olduk.
Peki neden?
Nedeni çok basit, her aday adayı egosunu tatmin etmenin peşinde çünkü. Oysa açıklaması halka hizmet olan siyaset; yaşadığımız dönemde maalesef çıkara dönüştüğü içindir. Yani aday adayı partisinin adayı olamadıysa, caba sarf etmenin anlamı kalmamış, umduğunu bulamamıştır anlamına geliyor.
Şimdi bu yazımda hiçbir aday adayını eleştirmiyor ve bu sözlerim mevcut aday adaylarına hitaben değildir, önceki dönemlerde (seçimlerde) gördüklerimizi dile getirmek ve hatırlatmak istedim. Saygılarımla…

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009