*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

SÖZLÜ GALİBİYETİ KİME BORÇLU

SÖZLÜ GALİBİYETİ KİME BORÇLU

Öncelikle seçimlerden sonra gazetemizin yeni sayısının geç yayınlanmasından dolayı tüm okuyucularımızdan özür dileyerek yazıma başlamak istiyorum. Ancak bu gecikmenin büyük bir nedeni var. Sevgili babamın hastalığı dolayısıyla seçimin yapıldığı günün akşamında Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitmem ve yaklaşık bir hafta orda kalmam sebebiyle gazetemizin yeni sayısı gecikmiştir. (Bu süre zarfında arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm okuyucu ve dostlarıma sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum)


Sözlü galibiyeti kime borçlu?
Evet, büyük heyecanla beklenen 29 Mart yerel seçimleri geldi ve geçti. Seçimi az farkla da olsa kazanan MHP Adayı Sayın Hüseyin Sözlü’yü kutluyor, tüm Ceyhan halkına hayırlı olmasını diliyorum. Ancak seçimin sonuçlarına baktığımızda iki dönemdir Ceyhan Belediye başkanlığı görevini yürüten Sayın Sözlü’nün bu dönem zorlandığını, hatta halktan uyarı aldığını görmekteyiz. Bunu Türkiye’de tek başına iktidar olan AK Parti’nin uyarı aldığına benzetmekteyim. Türkiye’de tek başına iktidar olan AK Parti, tekrardan iktidar olmayı başardı ama halk tarafından uyarıldığını da görmekteyiz. Yani halk AK Partiye şu mesajı vermek istedi: “Alternatifsiz değilsin. Politika anlayışını tekrar gözden geçir” demek istedi. Ceyhan’a baktığımızda halkın aynı uyarıyı Sayın Sözlü’ye de ilettiğini ve uyguladığı politikayı tekrardan gözden geçirmesini istediğini görmekteyiz…
29 Mart seçimlerinin resmi galibi MHP Adayı Sayın Hüseyin Sözlü olarak görünse de verilen oyların sadece MHP camiasından olmadığını da anlamak zor değil. Sözlü’nün aldığı oy’ların hepsi MHP’li seçmene ait olmadığı tüm Ceyhanlıların ortak fikri ve Sayın Sözlü bunu iyi düşünüp, değerlendirmeli diye düşünüyorum.
Seçimler bittiğinde siyasetçilerin kullandığı klasik bir söz vardır. O da şu: “Bu saatten sonra sadece bana oy verenlerin değil, tüm vatandaşların, başkanı, milletvekili, Başbakanıyım” dediklerine hepimiz şahidiz. Kuşkusuz ki, seçim bittiğinde seçilen kişi sadece partisinin değil, herkesin başkanıdır. Ama bunu sözde değil özde de hayata geçirmesini başarmalıdır. Seçim sürecinde kendisine muhalif olanlara, seçim sonrası bu gözle bakmamalı ve muhalif olmanın demokrasinin güzelliği olduğunu hatırlamalıdır.
PARTİLERDE SON DURUM
Ceyhan’da seçim sonuçlarına baktığımızda AK Parti ve MHP’nin oylarını artırdığını görmekteyiz. Ancak yıllarca Ceyhan’ı kalesi olarak gören CHP’nin Ceyhan’da büyük bir oy düşüşü yaşadığı görülmektedir. Bu CHP’nin belediye başkan adayının yanlış tercihi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü CHP’nin Adayı Hüseyin Cerit, teşkilattan gelen bir siyasetçi ve kısa zamanda adaylığı kesinleştiği halde yinede büyük bir çaba verdiğini gördük. CHP’li seçmenin İl Genel ve Belediye meclis üyeliğinde partilerine oy verdiğini, başkanlıkta ise oyların MHP’ye çıktığı sandık görevlileri tarafından söylenmektedir. Bunun iki nedeni olduğu ortaya çıkıyor. 1- CHP Genel Merkezi Ceyhan adayını çok geç belirledi ve belirlediği adayı sonra değiştirdi. Kısa zamanda adaylığı kesinleşen Cerit’in mücadelesi yetersiz kaldı. 2- Seçimi kazanamayacaklarını düşünen CHP’liler, AK Parti seçimi kazanacağına MHP kazansın diyerek, MHP’ye yüklendikleri kanısındayım. Yani Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laikçilik ve İnkılâpçılık anlayışlı 6 ok’a sahip CHP’nin 29 Mart tarihinde yapılan seçimlerde “Milliyetçilik” ruhunun şaha çıktığını gördük. CHP’nin Ceyhan siyasetinde ilk defa bu kadar az oy aldığına şahit olduk ama bu gidişle önümüzdeki seçimlerde bunun yeniden şahlanması da güç olacak gibi.
MHP ve AK Parti Ceyhan’da oy artışı sağlandığı görülürken Demokratik Toplum Partisinin (DTP) fazla oy artış yaşamadığı, ancak tabanına sahip çıktığını görmekteyiz. DTP’nin seçime sarılması ve seçmenlerinin oylarını alması kuşkusuz ki MHP adayı Sözlü’ye yaradı, AK Parti Adayı Burhan Onuk’a zarar verdiği alenen ortada. Yani Sözlü’nün seçimi kazanmasında MHP’li seçmenin ne kadar katkısı varsa, CHP ve DTP’nin de o kadar katkısı var. CHP’nin kayıp oyları MHP’ye giderken, AK Parti’ye gidebilecek doğu kökenli oylarını DTP bırakmadı. Bu çerçeveden baktığımızda Sayın Hüseyin Sözlü 3. dönem belediye başkanlığını MHP seçmenine olduğu kadar CHP ve DTP seçmenine de borçlu olduğunu düşünüyorum.
--- Seçimler; demokrasinin vazgeçilmezidir. Ben seçimleri her zaman bir futbol müsabakasına benzetirim. Sahaya çıkan iki takım oyuncuları, karşılaşmadan galip çıkmak için var güçleriyle mücadele ederler. Ancak karşılaşmanın sonucunda kaybeden takım, kazanan takımı tebrik eder, maç süresince yaşanan gerginlikler sahada kalır. (kalmalı) Seçimlerde aynen öyle olmalı, seçime giren her aday ve adaya gönül vermiş seçmenler, seçimi kazanmak için mücadele ederler. Ancak seçim bittikten sonra kaybedenler galip geleni tebrik etmesini bilmesi gerek. Galip gelende kaybedenleri düşman olarak görmemelidir. Bu düşüncelerle 3. dönem Belediye başkanı seçilen Sayın Hüseyin Sözlü ve ekibini kutlar, Ceyhan için hayırlı olmasını diliyorum.

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009