*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

BELEDİYE BAZILARI İÇİN RANT KAPISI

BELEDİYE BAZILARI İÇİN RANT KAPISI

Bazıları rant peşinde, biz halk peşindeyiz!
DTP Eşbaşkanı Emine Ayna seçim gezisi kapsamında Ceyhan’a geldi.
Partisinin adaylarına yerel seçimlerde destek vermek ve halktan destek istemek için seçim çalışmalarına devam eden Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı Emine Ayna bugün Ceyhan’a gelerek, DTP Ceyhan Belediye Başkan Adayı Seyfettin Aydemir için destek istedi. 07.03.2009

Ceyhan’ın Küçük Kırım Mahallesi Orhan Kemal Bulvarı’ndaki DTP seçim bürosunun açılışına katılmak için Ceyhan’a gelen DTP Eşbaşkanı Emine Ayna’yı yaklaşık 500 araçlık konvoy otoban turnikelerinde karşıladı.
Yaklaşan 29 Mart yerel seçimler dolayısıyla Ceyhan’a gelen DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, DTP Ceyhan Belediye Başkan Seyfettin Aydemir’in Küçük Kırım Mahallesindeki seçim bürosunun açılışında yaklaşık 10 Bin kişi karşıladı.
Toplanan kalabalık karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen DTP Ceyhan Belediye Başkan Adayı Seyfettin Aydemir; “Bütün baskılara rağmen, hor görülmeye rağmen dik duruşunu gösteren halkımın önünde saygıyla eğiliyorum” şeklinde sözlerine başladı.
SÖZLÜ, CEYHAN’I İKİYE BÖLDÜ

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı seçim bürosunun açılışında konuşan DTP Adayı Seyfettin Aydemir mevcut belediye başkanı Hüseyin Sözlü’ye yüklendi. İki dönemdir belediye başkanı olan Hüseyin Sözlü’nün Ceyhan’ı Güney ve Kuzey olmak üzere ikiye böldüğünü söyleyen Aydemir; “Irkçı, Şoven ve ayrımcılık anlayışıyla Ceyhan’ı ikiye böldü. Güney ve Kuzey olarak Ceyhanlıya hizmet sunan Sözlü, doğu kökenli vatandaşların yaşadığı kuzey mahallelere yatırım yapmadı ve hep dışladı. Hor görülen ve hep dışlanan halkımız 29 Mart tarihinde bu ırkçı anlayışı sandığa gömecektir” şeklinde konuştu.

BELEDİYE, BAZILARI İÇİN RANT KAPISI
DTP Ceyhan Belediye Başkan Adayı Seyfettin Aydemir’in seçim bürosunun açılışına katılmak için Ceyhan’a gelen DTP Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna Belediyecilik deyince bazılarının aklına ihale geldiğini belirterek, "Bugün belediyeciliği rant kapısı gören bir anlayış hakim. Biz bu anlayışı yıkıp yerine özgür belediyeciliği, katılımcı ve demokratik anlayışı getireceğiz. Bakınız, bir belediye başkanı müteahhitlikle alası yokken, başkan seçildikten sonra ya kendisi bir müteahhitlik firması kuruyor ya da kardeşlerine veya akrabalarına hemen bir firma kurduruyor. Neden çünkü o firmalara ihale verecek, neden çünkü halkın parasıyla servet sahibi olacak ve böyle yaptıklarına şahit olmuş ve olmaktayız '' dedi.
Diğer tarafta CHP den belediye başkan aday adayı olan Eczacı Orhan Gören, DTP’ye katıldığını söyledi. Emine Ayna, partisine katılan Orhan Gören’e DTP rozetini taktı. Daha sonra Emine Ayna, partisinin Adana’nın Seyhan ilçesindeki mitingine katılmak üzere alandan ayrıldı.

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009