*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

SÖZLÜ KENDİSİNE OY VERMEYENLERİ CEZALANDIRIYOR

SÖZLÜ KENDİSİNE OY VERMEYENLERİ CEZALANDIRIYOR

Ceyhan’ın Emek Mahallesi'nde üstü açık ve temizlenmeyen Drenaj kanalı tehlike saçıyor. 11 yıldır iktidar olan MHP'li belediye başkanı Hüseyin sözlü’nün Kürt, Arap ve Romenlerin yoğunlukta yaşadığı mahallelerine hiç bir hizmet götürmediğini belirten mahalle sakinleri, yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını kaydederek, kanalın üstünün kapatılması için Ceyhan Kaymakamının olaya el atmasını istediler.
Emek Mahallesi'nin dört bir yanında bulunan üstü açık olan kanallar, insan sağlığını tehdit ediyor. Uzun yıllardır temizlenmemiş olan ve adeta bataklığı andıran kanallarda her yıl çocuk boğulma vakaları da meydana geliyor. Yoğunlukta Kürt ve Romenlerin yaşadığı mahallede, vatandaşlar belediyenin ayrımcılık yaptığını ileri sürüyor. Emek Mahallesi'nde ikamet eden DTP Ceyhan İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir, yaklaşık 2 yıldır burada oturduğunu belirterek, "Özellikle akşamları kurbağa seslerinden, kokudan ve sivrisineklerden mahalle sakinleri olarak ciddi bir şekilde rahatsız oluyoruz. Bu kanallarda şimdiye kadar çok sayıda çocuk boğularak öldü" dedi.
“SÖZLÜ OY VERMEYENLERİ CEZALANDIRIYOR”

Aydemir, kanalların hemen yanında bir ilköğretim okulunun (23 Nisan İlköğretim) ve lisenin (Toros Gübre Lisesi) bulunduğunu ifade ederek, "Bu okullarda yaklaşık 3 bin öğrenci okumaktadır. Eğer bu kanal Kürtlerin yaşadığı mahallede değil de ilçenin diğer tarafında yoğunlukta Türklerin yaşadığı mahallede olmuş olsaydı, yetkililer şimdiye kadar çözüm bulmuşlardı. Ama özellikle Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün Kürtlere ırkçı, faşist, şoven yaklaşımları yüzünden bir çözüm bulma girişimleri olmadı. Hüseyin Sözlü kendisine oy vermeyen mahalleleri adeta cezalandırıyor" şeklinde konuştu. 11 yıldır Ceyhan'da iktidar olan MHP'li Sözlü'nün halkları ve ilçeyi ikiye böldüğünü söyleyen Aydemir, özellikle Kürtlere karşı ırkçı yaklaşımlar yüzünden Kürt, Arap ve Romen'lerin yaşadığı mahallelere hiç bir hizmet götürülmediğini ileri sürdü.

Bu görüntülerin enerji kenti olan Ceyhan'a yakışmadığını ifade eden Aydemir, "Devlet yetkililerine, devlet su işleri ve belediyeye sesleniyorum. Bir an önce bu kanalların kapanmasını istiyoruz. Mahalle muhtarı defalarca belediyeye başvuruda bulundu. Ancak belediye topu devlet su işlerine attı. Belediye ve devlet su işleri hep birbirini suçladı. Olan biz mahalle sakinlerine oluyor. Bu işi bir an önce halledip kanalları kapatılmasını istiyor ve Ceyhan Kaymamı Sayın Gürbüz Karakuş’un konuyla ilgilenmesini bekliyoruz" dedi.

BELEDİYE DSİ DİYOR, DSİ BELEDİYE DİYOR
Emek ile Şahin Özbilen Mahalleleri arasında 2 kilometre uzunluğundaki DSİ'ye ait BD7–0–5–1 Drenaj Kanalı için defalarca yetkililere rapor ve dilekçelerle müracaat ettiklerini söyleyen Emek Mahalle Muhtarı Sadi Dorak, konu ile ilgili işlemi Ceyhan Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ)'nin bir biri üzerine yıkmak istediğini ifade etti. DSİ'ye yapılan başvurunun ardından DSİ Genel Müdürlüğü ACO Sulama İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü'nün Ceyhan Kaymakamlığı'na yazı gönderdiğini belirten Dorak, "DSİ; BD7–0–5–1 drenaj tahliye kanalı'nın, 1976 yılında tarıma açtığını fakat Ceyhan Belediyesi'nin ise 1979 yılında mahalleyi imar ve ifraza açtığını belirterek; 'Sonuç olarak; BD7–0–5–1 drenaj kanalına katı atık atımını önleyici tedbirlerin Ceyhan Belediyesince alınması, mahalle sakinleri tarafından gelişi güzel yapılan projesiz geçitlerin Ceyhan Belediyesince kaldırılarak kanal kesitine ve kırmızı kotuna uygun şekilde geçitlerin yapılması halinde BD7–0–5–1 drenaj kanalındaki olumsuzlukların giderilebilecek olması ve drenaj kanalının işlevini sürdürmesi nedeni ile söz konusu kanalın kapatılması uygun görülmemektedir' şeklinde açıklamıştır" diye konuştu.
Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile bir kez görüşebildiğini söyleyen Dorak, sözlerine şöyle devam etti: "Belediye başkanı ile ilk kez mahallenin sorunları ile ilgili görüşebildim. Sorunlarımızın başında yine DSİ'ye ait drenaj kanalının kapatılması ya da ıslah edilmesini istedim. Ayrıca mahallemizde cadde, kaldırım ve sokakların parke taşları ile döşenmesini, çocuk parkı ve spor bahçesinin yapılmasını, sağlık ocağı ile semt pazarı ve spor tesislerinin yapılmasını istedik. Fakat halen taleplerimize bir karşılık verilmiş değil" diye konuştu.


'Her yıl çocuk boğuluyor'

18 yıldır mahallede ikamet ettiğini belirten Naim Alim (22) ise, özellikle yaz aylarında pis kokudan ve sivrisineklerden evlerinde rahat oturamadıklarını kaydederek, "Bu kanallarda yılan bile çıkıyor. Yaptığımız şikayetler üzerine belediye başkanı Hüseyin Sözlü de geçen yıl mahalleye gelip kanalları gördü. Ancak Sözlü DSİ'yi suçladı. DSİ de 'belediyenin işi' diye ilgilenmiyor. Bir türlü bu kanallara bir çözüm bulamadılar. Kapatsalar mahalle sakinleri rahat bir nefes alır" şeklinde konuştu Her yıl çok sayıda çocuğun bu kanallarda boğulduğunu belirten Alim, "Benim üç yeğnim kanalla düştü son anda kurtardık. Kanallar bataklık ve pislikten geçilmiyor. Şikayetçiyiz bir an önce bu kanalların kapatılmasını istiyoruz" dedi.
Mahalle sakinlerinden Romen olan Muhterem Tokgöz (44), Naile Yürek (60) ve Fatma Beştaş (47) da kanalın yaydığı pis kokudan şikayetçi olduklarını belirterek, "Bu kanallar hep bataklık, sivrisineklerden ve kurbağa seslerinden geceleri uyuyamıyoruz. Belediye şikayetlerimizi dikkate almıyor. Çocuklarımız kanalla düşüp boğulacak diye evlerin etrafını tellerle kapatıyoruz. Yeter artık çektiğimiz eziyet. Bir an önce bu kanalları kapatmalarını istiyoruz" şeklinde isyan ettiler.

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009