*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

Önce sitem, sonra itiraf etti

Önce sitem, sonra itiraf etti

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hükümetin dağıttığı kömürden yakındı
Önce sitem Sonra itiraf etti
Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İktidar Partisi tarafından dağıtılan kömürlerin sağlıklı olmadığını belirterek sitemde bulundu.

Ceyhan Tarım müdürlüğü ve CEYGİD tarafından organize edilen ve Kız Meslek Lisesi Kazım Barışık Konferans salonunda yapılan, ‘Alternatif tarım’ konulu konferansa katılan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, panel bittikten okul bahçesinde panele katılan konuklarla yaptığı sohbet esnasında, Ak Parti tarafından dağıtılan kömürün çevreyi kötü etkilediğini belirterek yapılan hizmeti yanlış olduğunu söyledi. Vatandaşın ısınmak için kullandığı kömürün sağlıksız olduğuna değinen Başkan Sözlü, amaç vatandaşa yardımcı olmak ise, o zaman çevreyi ve havayı kirletmeden, insan sağlığını tehlikeye atmayan sağlıklı kömürün dağıtılması gerektiğine söyledi.
İtiraf etti
Hükümet tarafından Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Ceyhan’da da dağıtılan kömürün (sözde yardımın) yanlışlığına değinen Başkan Sözlü’ye, Ramazan ayı içinde Ceyhan belediyesi tarafından yapılan yardımlar hatırlatıldı. Ceyhan belediyesi tarafından Ramazan ayı içerisinde dağıtılan yardımların yerine ve hedefine ulaşmadığını itiraf eden Başkan Sözlü, bir daha böyle bir yardım yapmayacaklarını söyledi.
Sorular yanıtsız kalmıştı
Hatırlanacağı gibi Mavi Haber Gazetesi daha önce Ceyhan Belediyesi’ne yönelttiği sorular yanıtsız kalmıştı. Yaklaşık bir ay boyunca Ceyhan halkı adına Ceyhan Belediyesine yöneltilen sorular yanıtız kalmış ve belediye susmayı tercih etmişti. Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün ‘yardımlar amacına ulaşmadı’ sözü bir anlama sorulan soruların cevabını taşıyordu. İşte Mavi Haber Gazetesinin, Ceyhan Belediyesine sayısızca sorduğu halde cevaplanmayan sorular şunlardı;
— Ceyhan Belediyesi tarafından Ramazan ayı içerisinde ne tür yardım yapıldı?
—Yapılan yardımın toplam tutarı ne kadar ve ürünler hangi firma ya da firmalardan alındı?
—Ramazan yardımı kapsamında yapılan alışveriş Ceyhan’dan mı yapıldı?
—Yapılan yardımlar kime ya da kimlere verildi?
—Yardımlar hangi kriterler dâhilinde ve ne zaman dağıtıldı?
—Yardımlar hangi araçlarla ve kimler tarafından dağıtıldı?
Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ‘yapılan yardımlar amacına ulaştığına inanmıyorum’ söylemi aslında sorulan soruların bir anlama cevabını taşıyordu. Ancak sorulara belediyenin neden bu kadar suskun kalma gereği duyduğu Ceyhan halkı tarafından merak ediliyor.

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009