*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

Sözlünün sözleri halkı tatmin etmedi

Sözlünün sözleri halkı tatmin etmedi
21.07.2009
Herkes bir şeyler söylüyor. Belediye başkan yardımcılarının görevlerine neden son verildi?
Ceyhan’ın ana gündemi son günlerde bu konu oldu ve herkes gidenleri konuştuğu kadar gelecek olanları da konuşmaya başladı.
Şimdi isterseniz kim ya da kimler geleceği bir tarafa bırakalım da gidenler neden gönderildi ve Ceyhanlılar bu konuda ne düşünüyor, neler konuşuyor?


Yaklaşık 11 yıl önceydi, yerel seçim hazırlıkları yapıldığında MHP Hüseyin sözlü ile Ceyhan’da çok iddialı olmazsa da seçime katılma kararı almıştı. Başrolde olanlar her zaman daha ön planda olduğu için, MHP’nin başrol oyuncusu da Sözlü seçilmiş ve 99 seçimlerine start verildi. O dönemde hiç kimse ne MHP ne de Hüseyin Sözlü’nün seçimi kazanacağına ihtimal vermiyordu. Sözlü, siyasi kargaşanın yaşandığı, Ceyhan’da solun en güçlü olduğu dönemde CHP ve DEHAP olarak iki ayrı sol partinin seçime girmesi ve ortalığa yayılan “Bazıları geliyor” söylevleriyle kıl payı ile Ceyhan belediye başkanı seçildi. Kimsenin başkan olacağına şans vermediği Sözlü, 99 seçimlerindeki başarının kuşkusuz tek mimarı değildi. Başrolde Sözlü olsa da başarıda emeği yok sayılmayacak bir ekip vardı. O ekibin içinde Alemdar Öztürk gibi niceleri mücadele verdi. Ahde vefaya bağlı olduğunu her konuşmasında söyleyen Sözlü, seçimi kazandığı 99 yılından itibaren Alemdar Öztürk’e başkan yardımcılığı koltuğunu emanet etti. 99 seçimlerinde zorda olsa seçimi alan Sözlü ve ekibi 2004 seçimlerinde daha rahat bir seçim aldı. (Taşıma oyların olduğu iddialarını unutmamak gerek) İki dönem üst üste seçimi kazanan Sözlü, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde oldukça zorlandı ve seçimi kaybedeceği yerde, CHP adayına kızan CHP’lilerin oyları sayesinde seçimi az farkla da olsa kazandı. Gece gündüz demeden 29 Mart seçimlerini kazanmak için mücadele veren Belediye Başkan Yardımcıları Alemdar Öztürk ve Mükremin Duygun, daha seçimin stresini üzerlerinden atmadan, Sözlü’nün kararıyla karşılaştılar. Yaklaşık 11 yıl başkan yardımcılığında bulunan Öztürk’ün görevine son verilmesi Ceyhan kamuoyunu şok ederken, Sözlü’nün, yaptığı açıklamada “Yeni bir sinerji ve daha iyi hizmet” sözleri kuşkusuz ki tatmin edici olmadı. Yıllarca birlikte verilen mücadele iki sözle geçiştirilmeye çalışılmak istenmesi halkı tatmin etmedi ve her ağızdan farklı bir yorum çıktı. İşte halk arasında konuşulan bazı iddialar;
Ceyhan’a yeni gelen doğal gaz nedeniyle Öztürk ve Sözlü ayrı ayrı şirket kurdular. Sözlü bunu duyunca tahammül etmedi.
Öztürk, seçim öncesi bazı seçmenlere çeşitli sözler verdi. Seçimden sonra verilen sözleri yerine getirmek istedi ama Sözlü, “Ben kimseye söz vermedim” diye ret edince ipler koptu.
Sözlü gelecek dönem Büyükşehir için aday olacak ve Alemdar Öztürk’ün Ceyhan Belediye başkanlığına aday gösterilmesi için mağdur rolü verdirmek istendi.
Muharrem Varlı, Öztürk’ün gönderilmesi şartıyla 2009 seçimlerinde Sözlü’ye destek verdi. Sözlü seçimi kazanınca, Öztürk’ü gönderdi…
İşin doğrusunu isterseniz halkın arasına girdiğinizde herkes farklı bir yorum yapıyor ve çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Belediye Başkanı Sözlü, “Daha iyi hizmet” demekle yetindi. Peki, o zaman sormazlar mı, iyi hizmet sunmadıklarını düşünüyordunuz da neden seçim öncesi bu değişikliğe gitmediniz?
Bu arada belediyedeki bu ani görev değişikliğinden sonra, gazetemize isimsiz mektuplar geliyor. Gelen mektuplarda belediye’de dönen dolaplardan bahsediliyor… Önümüzdeki dönemlerde bu mektupların içeriğini siz değerli okuyucularımızla paylaşacağım.
Saygılarımla

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009