04.06.09
Ceyhan Kaymakamı Sayın Gürbüz Karakuş önderliğinde düzenlenen “1. Ceyhan Platformu” çok büyük önem arz ediyordu. Aslında bakarsanız çok geç kalınmış bir platform. İşin doğrusuna bakacak olur isek bu tür platformlar kaymakamlığın işi değil. Ama malumunuz yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının yapmadığını ya da yapamadıklarını ne yazık ki bürokratlarımız yapmaya çalışıyor. 22 Mayıs tarihinde yapılan platforma katılım oldukça fazlaydı. Kimi arasanız ordaydı, belediye başkanı hariç. Başkan yoktu ama vekili ordaydı. Gerçi başkanın vekili konuşmadı ama halkın vekilleri konuştu. Öyle ki bi ara acaba meclise mi geldik diye düşündüm.
İlk konuşmayı platformu düzenleyen Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş yaptı. Kişisel sorunlardan uzaklaşarak, siyasi görüş farklılıklarını bir tarafa bırakıp Ceyhan için aciliyet arz eden eksiklerin çözümü için el ele verip, Ceyhan’ı geleceğe hazırlamalıyız” dedi ve sonra eksikleri sıraladı. ‘Üniversite, Polis meslek Yüksek Okulu, Semt sahaları, İş merkezleri, kapalı Pazaryerleri, Güzel sanatlar ve spor meslek lisesi, Kongre merkezli 5 yıldızlı otel gibi nice eksikleri sıraladı… ve kentsel projenin bir an evvel hayata geçirilip en az 10-15 Bin konut yapılması gerektiğini” söyledi. Kaymakam bey bu istekleri sıralarken gözüm Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Muharrem Varlı’ya takıldı. Onlar pür dikkat kaymakamın söylediklerini dinliyor ve not alıyorlardı.
Vekillerin sorunları not alması, belki çözüm arayışlarını hızlandırırlar düşüncesiyle içimde bir ferahlık oluştu. Çünkü 44 ilden büyük olan ve enerji kenti konumunda görünün Ceyhan’ın istenilen seviyede olmadığı ve gereken yatırımların yapılmadığı herkesin ortak düşüncesi olduğuna inanıyorum. Yanı başımızda serbest bölge var ama işsizlik oranı hat safhaya çıkmış. Bunun nedenleri araştırılmalı. Söz konusu serbest bölgede çalışan onca insan neden Ceyhanlı değil?
Kaymakam beyden sonra Adana Milletvekilleri Muharren Varlı, Necdet Ünüvar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve programa katılanlar sorunları dile getirdiler ve çözüm için öneri sundular.
AK Parti Milletvekili Necdet Ünüvar ilk proje olarak TOKİ’yi hayata geçirelim önerisinde bulundu. Başkan Sözlü yurt dışında olduğundan dolayı başkan yardımcısı Alemdar Öztürk gereken kolaylığı göstereceklerine dair söz verdi.
CEYHAN’DA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ NE YAPIYOR?
Platformda Ali Duru ve Sarımazı Belediye Başkanı Erol Kahraman arasındaki söz düellosu görülmeye değerdi. Görenler bu iki insan ayrı dünyalarda yaşıyorlar da ilk defa bir araya gelmiş zannederdi. 25 yıldır Ticaret Odası’nın başkanlığını sürdüren Ali Duru temsil ettiği oda adına bu güne kadar kaç tane bu tür organize düzenledi? Neler yaptı? Hangi faaliyetler de bulundu? Ceyhan’daki işadamlarına hangi konularda önderlik yaptı ve yapıyor? Ali Duru hangi branştan Ticaret odasına üye ve kendi branşında neler yaptı? Serbest bölge ile ilgili oda olarak hangi çalışmalarda bulundu? Bir yerleşim yerinde en büyük güç sivil toplum örgütlerine ait olduğuna göre, peki Ceyhan’daki sivil toplum örgütleri neler yapıyor? Bu soruları bir irdelemek lazım.
Platforma katılan herkes, platformun Ceyhan açısından çok önemli bir toplantı olduğunu söyledi. Peki, şimdi soruyorum Ceyhan ile ilgili bu tür toplantılar düzenlemek sivil toplum örgütlerine düşmez mi? neden düzenlemiyorlar, sorunlardan kaçmak çözüm mü?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder