*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

HÜSEYİN SÖZLÜnün BÜYÜK PLANI

HÜSEYİN SÖZLÜnün BÜYÜK PLANI
15.07.2009

Uzun bir süre önce yola birlikte çıkmışlardı. Alemdar Öztürk, Ceyhan’da hürmet edilen bir ailenin mensubuydu. Geniş bir çevresi vardı. Mükremin Duygun’la gece gündüz çalıştılar. Birlikte hareket ettikleri Ceyhan’ın önde gelen isimleriyle başkanlık koltuğunu adeta iğne deliğinden çıkararak Sözlü’ye hediye ettiler.
29 Mart gecesi zor şartlara rağmen Öztürk ve Duygun’un çabasıyla önemli bir seçim zaferi elde edildi. Kim ne derse desin; Sözlü, kıl payıyla da olsa başkanlık koltuğuna – onların ilave katkısıyla -oturabilmişti.

1999 yılında omuz omuza başlayan Sözlü ve Öztürk birlikteliğinde bugünkü duruma nasıl ve hangi şartlarla gelindi, yaşananlar hangi nedenle bu noktaya taşındı?
Bunları ortaya koymak için bazı gerçekleri dile getirmekte fayda var.


2009 Yerel Seçimlerin yaklaşık bir yıl öncesi;
Genel Sekreter Yardımcısı Recai Yıldırım’ın başını çektiği bir grup, Hüseyin Sözlü’nün Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığına ilişkin kapsamlı çalışmalar başlamıştı. Buna göre, Sözlü Büyükşehir’e aday edilecekti. Ceyhan Belediye Başkan adaylığına da Alemdar Öztürk getirilecekti.
AKP’li Aytaç Durak’ın MHP’ye gelişi ile birlikte bu plan ilerde değerlendirilmek üzere rafa kaldırıldı.
72 yaşındaki Durak’ın göreve yeniden seçilmesiyle birlikte ortaya çıkan heyecan yerini sakin ve mantıklı bir bekleyişe bırakmış durumda.

Durak’a veliaht arayışları üzerinde ciddi hesaplar yapılıyor.
Mekanizmanın başında ise yine MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım var. Milletvekili Yıldırım’ın bütün gayretini bu uğurda yoğunlaştırdığı söyleniyor.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Sözlü’ye uygun bir program arayışına girildiği belirtiliyor.

Alemdar Öztürk’ün hedefi Sözlü’nün kıyım operasyonu ile çıkmaza sokulmuş durumda. Bunda Adana Milletvekili Muharrem Varlı’nın tartışmasız etkisi var.
Ceyhan sokaklarında, Sözlü’nün Büyükşehir adaylığı için Alemdar Öztürk’ün kellesini vererek ‘diyet’ ödediği konuşuluyor.
Çeçenlerle, Gagavuzlarla, Azerilerle, KKTC ile, Türkmenlerle, Kırgız ve Kazaklarla yakın temas içinde olan, Türk Cumhuriyetlerinden gelen toplulukları belediye kasasından ağırlayan, Ceyhanlıların parasıyla dış ülkelere giden Hüseyin Sözlü’nün gümüş tepsi içinde sunduğu – Alemdar Öztürk – kellesine rağmen hedefe kavuşabilmesi zor görülüyor.

. . .

GELECEĞİN MHP GENEL BAŞKANLIĞI HAYALİ ..
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Türk Cumhuriyetleri ile olan ilişkisinin soğuk olduğu öteden beri biliniyor.
Bahçeli, Türkeş’in ölümünden sonra ülkücü olarak lanse edilen bazı isimlerin illegal olaylara karıştığı bilgisi üzerine partisinin yıpranmaması adına Türk Cumhuriyetleriyle irtibatını sınırlı bir noktaya çekmişti.

Haydar Aliyev’e 1993 yılında Erzurum Üniversitesi Fizik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Hasan Toku tarafından suikast girişiminde bulunulmuştu. Toku, Erzurum Atatürk Üniversitesi Fizik Bölümü 4`üncü sınıfta öğrenim görürken, Nahçıvan Üniversitesi`nde öğretim görevlisi olan Aydın Kasımov`la tanıştı. Kasımov, siyasi rakip olarak gördüğü Haydar Aliyev`e suikast girişimi planı yaptığını anlattığı Hasan Toku`dan yardım istedi. Toku ve eyleme karışan diğer 4 kişi, 30 Eylül 1993 akşamı Bakü Devlet Televizyonu binasının garajında Aliyev`i beklerken polis tarafından suçüstü yakalandı. 5 sanık, 10`ar yıl hapis cezasına mahkum edildi. Haydar Aliyev 2002 yılında suikastçıları affetti.


MHP liderini Türk Cumhuriyetleri ile arasına set çekmeye iten nedenler arasında; Ferman Demirkol isimli bir TC vatandaşının Aliyev’e yönelik suikast hazırlığı iddiası da yer alıyor.
Susurluk kayıtlarında da yer alan rapora göre; MİT'in ve Türk emniyetinin içinde olduğu darbe girişimini ABD gizli servisi CIA ile Rus gizli servisi KGB adım adım izledi. Darbe girişimi Cumhurbaşkanı Demirel'e 10 Mart 1995'te haber verildi. Demirel de Aliyev'i ikaz etti.

. . .
Sorular muhtelif;
Türk Cumhuriyetlerine yönelik parti politikalarını haklı gerekçelerle askıya alan Bahçeli’nin ‘Geleceğin Genel Başkanı olarak takdim edilen Sözlü’ye yönelik yaklaşımı hangi çerçevede olacak?

Atılan taşlar ürkütülen kurbağaya değecek mi?
Aldığı kelleler Sözlü’ye Büyükşehir’i getirebilecek mi?
Ya da
MHP Genel Başkanlığı tatlı bir rüya mı?

Yukarıdaki bulmacayı birlikte çözecek,
Sonucu birlikte göreceğiz..

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009