*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

CEYHANLI OLARAK ÇOK HAYAL KURUYORUZ

CEYHANLI OLARAK ÇOK HAYAL KURUYORUZ
30.06.2009

Hayalsiz dünya olmaz ki!
Hayal kurmak güzel, ama hayalle yaşamak zordur. İnsanoğlu hayal kurmadan bir anlama yaşayamaz! Çünkü hayal insanın yaşama bağlılığını güçlendirir ve umutla beklemesini sağlar. Lakin sadece hayalle de yaşanmaz. Peki, hayal nedir? Hayal: İnsanın en kolay yapabildiği ve en çok kurduğu bilinçaltı düşüncedir. Hayal, istenilene ulaşmakta kullanılan tasarı aşaması, Hayal:
Kişinin içinde çok arzuladığı olmasını gerçekleşmesini istediği, özlemini duyduğu ve ya daha önce yapmış olduğu yapacağı bir şeyi zihninde canlandırmasına hayal denir. Kısaca her hangi bir şeyi zihinde canlandırma durumudur.


Hiçbir insan yok ki hayal kurmasın. Geleceğimize dair çeşitli hayallerimiz vardır ve bunları gerçekleştirebilmek için zamanı bekleriz. Zamanı geldiğinde de gerçekleştirmek için caba sarf ederiz. Ama bazı düşünceleri hayalden öteye götürememek ve gerçekleştirmemek yada gerçekleşmediğini görmek istemeyiz. Çünkü hayalle yaşamak bile bazen insana yetebiliyor!
CEYHANLI OLARAK ÇOK HAYAL KURUYORUZ!
Şimdi nereden çıktı bu hayalcilik diyenleriniz olabilir. Hiç düşündünüz mü yıllardır tutturmuşuz bir hayal “enerji şehri olacağız” diye. Serbest bölge içerisinde olmamızdan dolayı şehrin nüfusu 5 binlere ulaşacak, yok mega şehir yok Rotterdam olacağız diye hep hayal kurmuyor muyuz? Hiç sordunuz mu kendinize kaç yıldır bu hayallerle yaşıyoruz? Peki, kayda değer bir ilerleme sarf ettiğimizi gördünüz mü? Kocaman bir HAYIRRRR dediğinizi duyar gibiyim çünkü aynı sözü her gün duymaktayım. Evet, hemen yanı başımızdaki serbest bölgede tahmin etmediğimiz ilerlemeler olmakta ve daha da olacak. Bu gelişme yakınımızda olurken ne yazık ki şehrimiz bu avantajdan yararlanamıyor. Nedenlerini sormamız gerekenler ise başlarını kuma gömmüş gibi bizi hayallere sevk ediyorlar.
Erzin ve İskenderun söz konusu serbest bölgeye mesafe olarak Ceyhan’dan uzak olmasına rağmen bu bölgedki gelişmelerden daha çok yararlandığını bilmeyenimiz yok. Ceyhan’da yaşayanlar bu bölgede iş bulamazken Erzin, İskenderun ve diğer il ve ilçelerden, hatta hatta Kayseri’den dahi gelip bu bölgede çalışanlar var. Diğer tarafta Erzin ve İskenderun her gün şehir olarak büyüme sarf edip serbest bölgeyle yaklaşırken, Ceyhan bir adım olsun o tarafa ilerleme kaydetmiyor. Sonrada oturup hayal kuruyoruz, “Mega şehir, Rotterdam, enerji şehri… ” olacağız diye. Hayalsiz yaşanmaz ama fazla hayal de kurmak doğru değil.
Bakü Tiflis Ceyhan boru hattı yani BTC. Dünya çapında biliniyor ama Ceyhan’a bir faydası olmadığını kimse bilmiyor! Dışarıdan bakıldığında Ceyhan ekonomisi müthiş, işsizlik sorunu yok gibi görünüyor ama içerden bakıldığında durum içler acısı. BTC den yararlanamadığız gibi orada çalışanları da Ceyhan’a getirtemiyoruz. İşin doğrusu gelmelerini de beklemek başlı başına hata. Ne konaklayacak bir otelimiz var ne de sosyal bir şehir imkanı sunamıyoruz. Bırakın serbest bölgede çalışanları Ceyhan’a getirmeyi Ceyhan merkezde görev yapanlar hatta büyük esnaflar bile işleri bittiğinde Adana’ya gidiyor. Hal böyle iken BTC’nin ismi ile avutmaya çalışıyoruz kendimizi. Sadece BTC desek haksızlık olur diğer tarafta şehrimizin içerisinde kalmış dünyaca ünlü Özmaya firmasını da görmemezlikten gelemeyiz. 12 Temmuz 1988 yılında Ceyhan’da kurulan ve faaliyet gösteren Özmaya’nın şehir ekonomisine katkısını düşündünüz mü? Bu firmada kaç Ceyhanlı çalıştığını biliyor musunuz? Şahsen ben bilmiyorum ama bildiğim tek şey var ki özellikle Özmaya’ya yakın mahallelerde ikamet eden Ceyhanlıların kokudan dolayı evlerinin kapı ve pencerelerini açamadıklarını ve evlerinde oturamadıklarını biliyorum. Kokuyu soluyan Ceyhanlılar olduğuna göre bu firmada çalışanların belli bir kısmı da Ceyhanlı olmalı değil mi? peki kaç Ceyhanlı Özmaya da çalışıyor siz biliyor musunuz? Bu konuda Özmaya yetkililerinden cevap beklemek en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum ve cevap geldiği takdirde sizinle paylaşacağımı belirtmek istiyorum.
Evet, uzaktan bakıldığında Ceyhan çok cazip bir şehir görünümünde ama içerden bakıldığında durum hiçte iç açıcı olmadığı apaçık ortada. Neyse sizi umutsuzluğa sürüklemek istemiyorum gelin yıllardır yaptığımız gibi yine hayal kuralım, şimdi gözlerinizi kapatın ve “Ceyhan geleceğin enerji şehri, nüfusu 5 binleri aşacak mega kent hatta Rotterdam” olacak. Sakın ha gözünüzü açmayın, hayaller yıkılır…!

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009