*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

Siyaset kızışıyor - Mavi Haber

Siyaset kızışıyor

Yerel seçimler tam anlamıyla stard aldı ve bütün partilerde aday adayları tek tek ortaya çıkmaya başladı. Kuşkusuz İstanbul’daki adayları konuşacak halimiz yok, yerel yayıncı olduğumuz için bölgemizin adaylarını konuşacağız ve o adayların bölgemiz için düşündükleri projelerini sizlerle paylaşacağız. Ama şuan için henüz erken; çünkü MHP hariç diğer hiçbir partinin adayı resmileşmedi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre Ceyhan’ın adayı mevcut belediye başkanı Sayın Hüseyin Sözlü olduğu belirtildi. (Hayırlı olsun) İki dönemdir Ceyhan belediye başkanlığı görevine seçilen Sözlü, 3. dönemin mücadelesini verecek; lakin bu dönem diğer seçimlere oranla daha zorlanacağı kanaatindeyim. Neden diyeceksiniz? Nedenlerini ilerleyen zamanlarda daha detaylı bir şekilde açıklayacağım; şimdilik şu kadarını söyleyeyim ki; karşısında uyanmış vaziyette olan iktidar partisi ve trendi yükselen sol partilerde seçimi kazanmak için hızla artan arzu görünüyor. Diğer tarafta yaklaşık 8 bin oya sahip olan DTP’nin seçime girip girmeyeceği merakla bekleniyor ve heyecanı arttırıyor.

Ak Partide aday adayları sahneye teker teker çıkarken, sol partilerde de hareketli günler yaşanıyor. Şuana kadar en çok aday adayına sahip olma rekorunu elinde tutan CHP de dengeler hala yerine oturmadığı görünürken, aday belirlemede de zorlanacak parti görünümünü veriyor. Bu arada Ceyhan belediye başkan aday adayı olacağını uzun bir süre önce basın yoluyla duyuran CHP Ceyhan genel sekreteri Cumali Çavuş, mevcut görevinden istifa ettiği öğrenildi. Ceyhan belediye başkanlığı için adaylığını açıklanması beklenen Çavuş, Ceyhan için değil, Mercimek belediyesi’ne aday olacağı belirtildi. Bu ani dönüşün neden yada nedenleri kuşkusuz ki merak edilirken, Çavuş’un daha önce iki dönem Mercimek belediye başkanlığı yaptığını hatırlatmakta fayda görüyorum. Ceyhan belediye başkanlığı için Ceyhan halkının karşısına çıkamayan Cumali Çavuş şimdi tekrardan Mercimek halkının karşısına çıkacak ve başkan olmak için mücadele verecek. CHP de Ceyhan belediye başkanlığı için henüz aday adayı yok iken, aday adayı olacağını söyleyen Cumali Çavuş, diğer aday adayları ortaya çıkınca rotayı Mercimek beldesine çevirdi. Akıllarda yer alan soru ise; Mercimek beldesinde başka adayı çıkarsa Cumali Çavuş başka nereye aday olmayı düşüneceği…
Önümüzdeki Pazartesi günü Allah ömür verirse Kurban Bayramına iştirak edeceğiz. Bayram ve özellikle bayram sonrası siyaset meydanı iyiden iyiye hareketlenecek, bizde bu sayfalarda Ceyhan’da olup biten her şeyi tarafsız, ilkeli, saptırtmadan ve her şeyden önce hiçbir parti ve adayın silahşorluğunu yapmadan size bildireceğiz..
Mutlu bayramlar…

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009