*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

CEYHANDA SİGARA YASAĞI UYGULANACAK

CEYHANDA SİGARA YASAĞI UYGULANACAK

Ceyhan Kaymakamlığı tarafından sigara yasağının uygulanması ile ilgili dün saat 10.00’da Kaymakamlık toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 22.07.2009
Toplantıya kamu kurum yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları katıldı. Burada bir konuşma yapan Kaymakam Karakuş, kapalı alanlarda sigara içmenin artık mümkün olmadığını ve çıkan yasa gereği, 19 Temmuz itibari ile uygulamaya başlandığını söyledi.
İnsan sağlığını tehdit eden sigaraya karşı yasanın uygulanması açısından herkesin üstüne düşeni en iyi bir şekilde yapması gerektiğini vurgulayan Karakuş, "Uygulamada sağlık grup başkanlığı olsun, diğer kurumlar olsun birlikte hareket edeceğiz. Bu konuda uygulayıcılar hassas davranacak. Bizler çıkan yasaları tartışmak değil, uygulamak için varız. Yasaları meclis çıkarır, yürürlüğe girdiği zamanda uygulaması bizlere düşer. Onun için herkesin bu konuda hassas davranmasını istiyorum." diye konuştu.
Kamu kurum ve kuruluşların yanında sivil toplum yöneticilerinin de sigara yasağına uymayanlara karşı toplumu bilgilendirmesi gerektiğini söyleyen Karakuş, "Bu konuda iyi bir planlama yapılması gerekir. Bu yapılmadığı takdirde toplum sağlığını tehdit eden durumlar ortaya çıkar. Sivil toplum hassasiyeti lazım. İsviçre'nin nüfusu 4 milyon civarında. Ama sivil toplum kuruluşlarına üye sayısı ise 20 milyon civarındadır. İşte demokrasi anlayışı budur. Her insan ortalama 5 kuruluşa üye durumunda. Bizlerinde sivil toplum duyarlılığımızı geliştirerek, toplumumuzun sağlıklı yaşamasına destek olmalıyız." şeklinde konuştu.

Sigara yasağının, Cumhuriyet tarihinde insan sağlığı açısından çıkan anlamlı yasalardan biri olduğunu belirten Kaymakam Karakuş, “sigaraya yılda 16 milyar dolar harcanırken, sigaradan kaynaklanan hastalıklarla mücadele için ise yaklaşık 40 milyar dolar havaya uçuyor. İnsanlar ayakları kopana kadar, ciğerleri bitene kadar sigara içiyorlar. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Ayrıca sigara içen bir insan kendisine zarar verdiği kadar içmeyene de veriyor. Yeni çıkan yasa doğrultusunda Ceyhan’da özel timler oluşturduk ve bu yasayı uygulamak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009