*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

SÖZLÜ DTPye OY İSTEDİ Mİ

SÖZLÜ DTPye OY İSTEDİ Mİ

 

Ceyhan belediyesinin son dönemlerde doğu kökenli vatandaşların ikamet ettiği mahallelere hizmet götürmesi seçim yatırımı olarak değerlendirirken, mahalle sakinleri ise Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yapılan hizmet karşılığında kendisine oy istemediği ancak mahallede oturanların kendi partilerine (DTP) destek vermesini istediğini iddia etti.

29 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler yaklaştıkça heyecanda artıyor. Seçimin favorisi olarak görülen AKP, MHP, DTP ve CHP’nin bu seçimde kıyasıya bir mücadele içinde olacağı seçmenin ortak düşüncesi. Seçime bir aydan fazla bir zaman olmasına rağmen her aday partisinin oyunu arttırmak, rakiplerinin oyunu azaltmanın planlarını yapıyor.

SEÇİM YATIRIMI İŞE YARAMADI

Yıllardır hizmetin gitmediği çoğunlukta doğu kökenli vatandaşların ikamet ettiği kıyı kesimlerdeki mahallelerde şu aralar hummalı bir çalışma göze çarpıyor. Yerel seçimlerin yaklaştığı bu günlerde Küçükkırım, Esentepe, Emek, 6 Ocak ve Belediye Evler gibi mahallelerde yol ve kaldırım çalışmaları yapılınca, yaklaşan yerel seçimlere mevcut belediye başkanının seçim yatırımı olarak değerlendiriliyor.

10 yıldır Ceyhan Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Ceyhan Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, bu zamana kadar adı geçen mahallelere hizmet götürmemesi, yaklaşan seçimler nedeniyle hizmet sunması seçim yatırımı olarak nitelendirildi. Küçükkırım mahallesinde başlatılan kaldırım çalışması nedeniyle mahalleye giden Başkan Sözlü’ye vatandaşların “Oy almak için bu çalışmaları yapıyorsun ama sana oy vermeyeceğiz” dediği öğrenildi. Buna karşılık mahalleliden oy alamayacağını anlayan Sözlü’nün “Bana oy vermenizi istemiyorum. Ancak bana vermiyorsanız kendi partinize oy verin” dediği iddia edildi.

ONUK’A KARŞI DTP’YE DESTEK İSTEDİ

Seçim öncesi Küçükkırım mahallesine yaptığı hizmetlerin işe yaramadığını ve mahalleliden oy alamayacağını anlayan Başkan Sözlü’nün ‘kendi partinize oy verin’ isteği, Ak Parti Ceyhan Belediye Başkan Adayı Burhan Onuk’a oy vermek isteyenleri engel olamaya çalıştığı olarak değerlendirildi. DTP’lileri PKK’lı olarak gören Sözlü’nün iddia edildiği gibi bir istekte bulunması “Sözlü gideceğini anlayınca ne yapacağını şaşırdı” söylentilerine neden oldu.  

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009