*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

SIRRI SAKIK ADAYINI TANITTI

SIRRI SAKIK ADAYINI TANITTI





DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık bugün Ceyhan’a gelerek, Ceyhan Belediye Başkan Adayı Seyfettin Aydemir’in resmi adaylık açıklama törenine katıldı.

Demokratik Toplum Partisi Ceyhan Belediye Başkan Adayı Seyfettin Aydemir’in resmi adaylık açıklama törenine, DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, PM Üyesi Abdullah Aydemir, Adana İl Başkanı M. Zeki Karataş, Seyhan, Yüreğir,  Çukurova parti ilçe başkanları ve yöneticileri, Küçükkırım Mahalle Muhtarı Bedri Karal, Yarsut Mahalle Muhtarı Ahmet Gündüz, Belediye Evler Mahalle Muhtarı Mithat Sönmez, Altıcı Ocak Mahalle Muhtarı Halil Donuk, Emek Mahalle Muhtarı Sadi Dorak ve bazı mahalle muhtar adayları katıldı.

Havanın yağışlı olmasına rağmen yaklaşık bin kişinin katıldığı tören Tuncay Karabay Müzikhol’de yapıldı. İlçe Başkanı Salih Demir’in açılış konuşmasından sonra kürsüye Muş Milletvekili Sırrı Sakık çıktı.

EŞİT ŞARTLARA SAHİP DEĞİLİZ

Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Sırrı Sakık, diğer partilerle aynı şartlara sahip olmadıklarını ifade ederek; “Diğer düzen partileri hazineden milyonlarca para alırken, devletin her imkânını kullanırken, DTP kendi imkânlarıyla seçime giriyor. Biz halkımızın iradesiyle bu mücadeleyi veriyoruz. 85 yıldır Türkiye’de red ve inkar politikası sürdüren düzen partilerine halkımız 29 Mart’ta sandıkta cevap verecektir. Bu sebeple 29 Mart bizim namus günümüzdür ve gereken cevabı halkımız verecektir”dedi.

TEK BAYRAK TEK DEVLET

Son dönemlerde Filistin’de yaşanan vahşete de değinen DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, dünya coğrafyasında meydana gelen bu vahşeti kınıyoruz. Ancak bugün timsah gözyaşları dökenler, Kürt coğrafyasında 5 bin köy yakılırken, Kürtler öldürülürken seyrediyorlardı. Orada ölenler insan değil miydi?  Bizler; tek bayrak, tek devlet anlayışına karşı değiliz. Bayrak hepimizin, devlet hepimizdir ama tek millet anlayışına karşıyız.”şeklinde konuştu.

 Milletvekili Sakık’ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan DTP Ceyhan Belediye Başkan Adayı Seyfettin Aydemir, genel seçimlerde olduğu gibi yerelde de diğer partilerle aynı koşullara sahip olmadıklarını söyledi. Aydemir; “Ak Parti iktidar olmanın avantajlarını, MHP belediyenin tüm imkanlarını kullanırken, CHP’nin de bankaları var. Bizim ne bankamız var ne de belediyenin imkanları, ancak bizim arkamızda dağ gibi halkımız var” dedi.

SÖZLÜ BELEDİYEYİ DTP’YE DEVREDECEK

Barış, eşitlik ve demokrasiden yana olan herkesi kucaklayacaklarını söyleyen DTP Ceyhan Belediye Başkan Adayı Seyfettin Aydemir;“İnşallah 29 Martta halkımızın desteği ile mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, mazbatayı DTP’ye devredecek. Eşit hizmet ve ayrımcılık yapmadan Ceyhan’da yaşayan herkese hizmet sunmak için aday oldum” şeklinde konuştu.

Konuşmasında 2004 ve 2007 seçimlerinde Yarsuat ve Belediye Evler mahallesinde kurulmayan seçim sandıklarının kurulmasını isteyen Aydemir şunları söyledi; “Ceyhan’da 31 mahalle var, 29 mahallede sandıklar kurulurken bu iki mahallede “güvenlik önlemi alamıyoruz” diye sandıklar kurulmuyor. Sayın kaymakamımız ve emniyet müdürümüzden bu konuda rica ediyoruz; halkımız oy kullanmak için 2-3 km yürüyerek DSİ geliyor. Bu konuda gereğini lütfen yapın. 29 mahallede tedbir alan emniyet, bu iki mahallede mi güvenlik önlemi alamıyor?”


Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009