*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

İTFAİYE CEYHANDA NE İŞ YAPAR

İTFAİYE CEYHANDA NE İŞ YAPAR


 

İTFAİYE 'NİN GÖREVİ NEDİR?

İtfaiyenin görevi; yangın söndürür, hayat kurtarır, kazalarda mahsur kalanlara yardım eder ama Ceyhan’da bunlarının yanı sıra bambaşkahizmetler de dahi bulunur. Örneğin; Afiş yapıştırma ve afiş sökümünde görev alır.18.02.2009

Genelde İtfaiyenin tanımı ve görevi şöyledir; Türkçeye,söndürmek anlamına gelen Arapçakökenli itfa etmek sözcüğünden girmiştir. Yangın söndürme işlemi ve bu işlemi yapan kuruluşa verilen genel addır. Yangın söndürmekle yükümlü devlet memurlarına itfaiyeci denir. Bir itfaiyeci yangınları söndürmek için eğitilmiş ve buna göre donatılmıştır. Yangınların yanında itfaiyecilerin araba kazalarına müdahale etmek, çöken binalarda mahsur kalan insanlara yardım etmek gibi görevleri de vardır. Genel olarak görevi hayat kurtarmaktır. Bu yüzden itfaiye bir acil servistir ve diğer acil servislerle sürekli irtibat halinde olmak zorundadır.

 

İnsan hayatında önemli role sahip olan İtfaiye Ceyhan’da farklı görevlerde bulunulur. Sadece belediye olmamakla birlikte başkanın özel afişlerini asmada merdiven görevinde de bulunuyor.

Çamlıyol caddesi üzerinde bulunan bulvarda gecenin geç saatlerinde yapılan çalışma Mavi Haber gazetesinin objektiflerine böyle takıldı.

ŞİMDİ SORUYORUZ,

Afiş asmak İtfaiyenin görevi mi? 

Afiş asılması için kullanılan itfaiye aracının masrafı ve aracın harcadığı yakıt kimin kesesinden çıkıyor? İtfaiyenin, belediye başkanının afişini asması hukuka aykırı mı, değil mi?

 Cevap bekliyoruz


Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009