*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

ADAYLAR MAL BEYANINDA BULUNSUN

ADAYLAR MAL BEYANINDA BULUNSUN

 

 

Adayları Mal beyanında bulunmaya davet ediyoruz

Yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin başkan adayları bir bir belli olurken şimdi meydanlara inme zamanı geldi. Ama meydanlara inmeden önce seçmenler tüm adayların mal varlıklarını açıklamalarını istiyor, yani seçmen sandığa gitmeden önce ilk adımı adaylardan bekliyor. Haydi, bakalım önce aday sonra seçmen…

Ceyhan’da hemen hemen tüm siyasi partiler adaylarını belirlediler. Buna göre; Hüseyin Sözlü (MHP), Burhan Onuk (AKP), Yalçın Özen (CHP), Seyfettin Aydemir (DTP), Yaşar Eser (DSP), Bahadır Özön (BBP) olarak belirlendi. Şimdi tüm partilerin belediye başkan adaylarını seçmenler adına “mal beyanında” bulunmaya davet ediyoruz. Bu çağrımıza cevap verecek her adaya gazetemizin sayfaları açık olduğunu beyan ediyorum.
Meydanlara inmek siyasilerin en sevdiği meseledir. Seçmenlere vaatlerde bulunup, projelerini anlatacakları için heyecanlı olurlar. 
Bu heyecanla birlikte tabi ki bazen yapamayacakları söyleri de verirler. Maalesef siyasette kazanmak için her şey mubahtır mantığı hakim olduğu için verilen sözler koltuğa geçince unutulur.

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı, seçmen 29 Mart’ta sandık başına gidecek ama gitmeden önce adayları süzecek, adayın konuşmasından, projelerine kadar sıkı sıkı tartıp biçtikten sonra kararını verecek. Kim ne derse desin yerel seçimlerde, seçmen partiye değil, adaya oy veriyor. 29 Mart tarihinde seçmen sandık başına gidecek ama öncesinde adayların samimiyetine, sözlerine güvenmek ve onlardan şeffaflık beklemektedirler.Siyaset; bir hizmet yarışıysa ve her aday “daha iyi hizmet” için yola çıktıysa, her şeyden önce halka güven vermeli. Bu güvenin ilk adımı, adayın mal varlığını açıklamasıyla başlar. Türkiye’de pek alışılmış bir davranış olmasa da, seçmen artık seçeceği şahsiyete güvenmek ve samimiyetine inanmak istiyor.

Yaklaşan yerel seçimlerde Türkiye’de şuana kadar aday olduktan sonra mal varlığını açıklayan ilk siyasetçi olarak CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu olarak bilinse de, Hürriyet gazetesinin başlatmış olduğu "Ben başkan olsaydım, önce mal bildiriminde bulunurdum" dileğinde bulunan seçmenin çağrısı yankı buldu. Seçmenin ‘‘Beyanda bulunma'' talebine, CHP'den ikinci kez aday olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı, SHP Genel BaşkanıMurat Karayalçın ve daha birkaç siyasetçi olumlu yanıt verdi.

Gazetemiz yerel bazda yayımlandığından bizde, Ceyhan belediyesini yönetmeye talip olan adaylara; “Beyanda bulunmaya” davet ediyoruz. Bu çağrı, gazetemizin şahsi isteği olmadığını belirtmek istiyorum. Bu çağrı Ceyhan’da oy kullanacak tüm seçmenler adına, Ceyhan’ı yönetecek adaylara yapılmış haklı bir çağrı olarak gazetemizin sayfalarına işliyoruz.

Seçmene seçim öncesi malvarlığını açıklayan adaylar kafalarda bazı soru işaretlerinin oluşmasının yok olmasını sağlayacaklar. 
Bu hareketle artı puan kazanacaklar. Açıklamayan ise puan kaybedecek! Öyle ya değişik fikirlere sahip olmayan, kazandığı maldan şüphesi olmayan insan mal varlığını açıklar.

Çünkü biz seçmenler olarak seçeceğimiz adayın durumunu bilmeliyiz, içimiz rahat etmeli ki oy verelim!

İktidarda olanlar her zaman daha çok eleştirilebiliniyor, bu kasmamda iki dönemdir belediye başkanı seçilen mevcut Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü, önceki seçimlerde mal bayanında bulunulmadı. Bu seçimde bulunur mu, bulunmaz mı bekleyip göreceğiz. Ancak bu çağrımız sadece Sayın Sözlü’ye değil, Sözlü ile birlikte tüm adayları “Mal bayanında bulunmaya” davet ediyoruz.

Şimdi bekliyoruz hangi adaylar mal varlıklarını açıklayacak. Tabi sadece kendi üzerlerindeki malları değil, eşinin, oğlunun, kızının, malvarlıkları da büyük önem taşıyor!

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009