*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

Ceyhan laf değil hizmet bekliyor

Ceyhan laf değil hizmet bekliyor


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mavi Radyo yayınlanan ‘Ceyhan’da gündem’ programına katılan Musa Oral, TOKİ’nin yapılmamasının nedeni Ceyhan belediyesi olduğunu söyledi

Ceyhan laf değil hizmet bekliyor

Ceyhan’da TOKİ’nin bugüne kadar neden konut yapmadığına dair Mavi Radyo’da yayınlanan “Ceyhan’da Gündem” programına katılan Musa Oral, Ceyhan belediyesini suçladı.

Ülke genelinde hemen hemen her il ve ilçe de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan toplu konutların şuana kadar Ceyhan’da yapılmamasının neden yada nedenlerinin konuşulduğu, ‘Ceyhan’da Gündem’ programına katılan Ak Parti İlçe Başkanı Musa Oral; “TOKİ’nin Ceyhan’da konut yapmak istediği yere belediye’nin onay vermemesinden dolayı bugüne kadar konut yapılmadığını” söyledi.

Ceyhan belediyesi, “iktidar partisi Ak Parti’yi, Ceyhan’a konut yaptırmak istememesinin nedeni yaklaşan yerel seçimlerde TOKİ’yi koz olarak kullanmak istiyor” ile suçlarken, iktidar partisi (Ak Parti) Ceyhan ilçe teşkilatı ise, “TOKİ’nin Ceyhan’a gelememesinin nedeni, TOKİ tarafından istenilen yerlerin Ceyhan belediyesi tarafından kabul edilmediği ve engel çıkartması ile suçluyordu.  Ceyhan’da adeta yılan hikâyesine dönen TOKİ konutlarının Ceyhan’da neden yapılmadığını köşe yazısında gündeme getiren İzzet Aydemir, konunun muhatabı olan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Ak Parti Ceyhan İlçe Başkanı Musa Oral’ı canlı yayına davet ederek, halkın huzurunda konuya açıklık getirmesini istedi.

Sözlü katılmadı

Yapılan canlı yayın davetine Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü katılmazken, Ak Parti Ceyhan İlçe Başkanı Musa Oral canlı yayına katılarak sorulan sorulara yanıt verdi.14 Kasım Cuma günü saat 16.00’da Mavi Radyo’da yayınlanan, ‘Ceyhan’da Gündem’ programı yaklaşık 1 buçuk saat sürdü ve dinlenme rekoru kırdı.

Oral: TOKİ hizmettir

Mavi Radyo Yayın Sorumlusu ve gazetemiz Yazı İşler Müdürü İzzet Aydemir’in sunduğu programa katılan Ak Parti İlçe Başkanı Musa Oral, bu güne kadar Ceyhan’a TOKİ’nin gelmemesinin tek nedeni Ceyhan belediyesinin Toplu Konut İdaresi tarafından istenilen yerleri imara açmamasından kaynaklandığını belirtti. Oral; “Ceyhan Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü, TOKİ gelirse Ak Parti bundan rant elde edecek gibi bakıyor, oysa TOKİ rant değil hizmettir. Sayın Sözlü bugün istenilen yerleri imara açsın, şerefim üzerine söz veriyorum ki ne ben ne de partimizin adayı olacak kişi seçimlerde TOKİ’den bahsetmeyeceğiz” dedi.

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan TOKİ konutların içerisinde hastane, okul, spor tesisi vb. hizmetlerinde yer aldığını belirten Oral; “TOKİ’nin Ceyhan’a gelmesi demek, yeni bir okul, hastane, spor tesislerinin kurulması gibi hizmetlerin gelmesini de ifade ediyor. Ceyhan’da konut sıkıntısı her geçen gün daha da artarken, kira fiyatları da vatandaşları canından bezdiriyor. Yöneticiler olarak, vatandaşın sorunlarına, eksiklerine ve ihtiyaçlarına cevap veremiyor isek o görevde ve makamda durmanın bir anlamı yok. Makamlar gelip geçici yapılan hizmetler ise kalıcıdır. Ben iktidar partisinin Ceyhan temsilcisi olduğum için kuşkusuz ki halkımız bizden hizmet bekleyecektir ve bizde hizmet yapmak zorundayız. Bugün Ceyhan’ın en büyük eksiklerinden biri olan TOKİ’nin hala Ceyhan’da olmaması büyük bir eksikliktir. Ama şunu herkes iyi bilsin ki, TOKİ tarafından istenilen arsaları belediye imara açsın, bizde bir ay içerisinde en azından bin konutun temelini atalım.

Hodri Meydan

Mavi Radyo’da yayınlanan programa katılan Ak Parti Ceyhan İlçe Başkanı Musa Oral, “TOKİ konusu her Ceyhanlı’nın gündeminde yer alan bir sorun. Bu konuyla ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyor, neymiş efendim “Ak Parti TOKİ’yi seçimde malzeme olarak kullanmak istiyor” deniliyor.   Yok öyle bir şey bizim TOKİ’yi koz olarak kullanmak istemediğimizi her yerde söyledik. Bu anlamda Mavi Radyo’ya teşekkür ediyorum. Çünkü bu program vesilesiyle Ceyhanlı vatandaşlarımıza ulaşıyoruz bu konuya açıklık getirme fırsatı elde etmiş oldum. Ceyhan Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü ne zaman isterse bu konu da kendisiyle birlikte canlı yayına çıkmaya hazırım” dedi.

Adayımızı halk belirleyecek

Mavi Radyo’da gerçekleşen programda İzzet aydemir’in sorduğu ‘ak Parti aday belirlemesinde temayül yoklamasına gidecek mi?’ sorusuna, Musa Oral, “Büyüyen Ceyhan’ın daha iyi hizmet alabilmesi için, Ceyhan belediyesinin 29 Martta yapılacak yerel seçimlerde mutlaka Ak Parti’nin alması gerekir. Aday belirleme konusunda henüz erken, ama şunu herkes iyi bilmeli ki belirlenecek aday, halkın en çok talep ettiği kişi olacak” dedi.

Programa katıldığı için Ak Parti İlçe Başkanı Musa Oral’a teşekkür eden, Mavi Radyo yayın sorumlusu ve gazetemiz yazı işler Müdürü İzzet Aydemir; “ Ceyhan’ın sorunlarına çözüm bulabilmek için gerek gazetemiz, gerekse Mavi Radyo yoluyla basın olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz. ‘Ceyhan’da Gündem’ programıyla yaklaşan yerel seçimlerin nabzını tutmaya çalışarak, Ceyhan’da olup biten her şeyi tarafsız, ilkeli bir şekilde halkımıza an ve an duyuracağız. Görüşü ve düşüncesi ne olursa olsun, Ceyhan için projesi olan herkese kapımız açıktır ve açık olacak” dedi.

 

 

 

 

 

 

 


Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009