*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

MUSA ORAL DAN SÖZLÜ'YE CEVAP

Musa Oral dan Sözlüye cevap


Ak Parti Ceyhan İlçe Başkanı Musa Oral, kömür dağıtımının sosyal devlet anlayışı olduğunu söyledi
Musa Oral’dan Sözlü’ye cevap
Ak Parti Ceyhan İlçe Başkanı Musa Oral, yaptığı yazılı basın açıklamasında mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün son dönemlerde kendi yandaşı bir grup medyada Ak Parti lehine sarf ettiği sözlere cevap verdi. Özellikle hükümet tarafından dağıtılan kömürlerin sağlıksız olduğunu iddia eden ve 6 Ocak Ceyhan’ın kurtuluş günü töreninde “TOKİ’nin Ceyhan’a gelmesini istedik ama gelmedi” diyen Başkan Sözlü’ye Oral yazılı olarak cevap verdi.
Ak Parti İlçe Başkanı Musa Oral basına yazılı olarak gönderdiği basın açıklamasın da şunları söyledi;
“ Sayın basın mensupları, değerli Ceyhanlı hemşerilerim. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Ak Parti Ceyhan Teşkilatı olarak halkımıza en güzel hizmetleri verebilme çabası içerisindeyiz. Çalışmalarımıza özverili bir şekilde devam ediyoruz. Her dönem yaşandığı gibi 29 Mart 2009 seçimleri öncesinde de siyasi partiler arasında çekişmeler ve rekabetler başlamıştır. Ak Parti olarak bu rekabetin seviyeli, üsluplu, insanları ayrıştırmadan birleştirici olma gayretimiz devam etmektedir. Fakat bizlerin bu çaba ve gayretlerimize karşı şu anki belediye başkanı son dönemlerde kamuoyuna eksik bilgiler vermektedir. Basın önünde ve halk arasında partimizle alakalı aslı astarı olmayan gerçek dışı söylemleri dile getirmiştir. Ceyhan da bulunan bir yerel gazetede kalitesiz kömür dağıtımından dolayı havanın kirlendiğini beyan etmiş, sırf siyasi çıkarlarından dolayı gariban, fakir, fukara halkımıza devlet tarafından verilen kömürü eleştirmiştir.
Genel başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan tarafından başlatılan fakir fukara vatandaşlarımıza kömür yardımı, sosyal devlet yapısının en güzel örneğidir. Sosyal devlet anlayışında devlet, vatandaşının kışın soğukta kalmasını kabullenemez ve ihtiyaç sahiplerine yardımlarını yapar ve yapmaya da devam edecektir. Mevcut belediye başkanı da Kaymakamlık tarafından yapılan kömür dağıtımının mütevelli heyetinde değil midir? Ayrıca basın aracılığıyla buradan soruyorum: Belediye başkanın mensubu olduğu siyasi parti iktidara geldiği dönemde (ki bu zor bir ihtimal) sosyal devlet anlayışını yerine getirmeyip fakir fukara halka kömür dağıtmayacaklar mı? Kalitesiz diye beyan ettiği kömür, Türkiye Cumhuriyeti’nin maden ocaklarından çıkarılmaktadır. Kendileri iktidara geldiği zaman da kömürü acaba başka ülkelerden mi ithal edecekler?
Ayrıca kömür yardımı ilçemizde altı yıldan beri hükümetimiz tarafından yapılmakta iken mevcut belediye başkanı yaklaşan yerel seçimler öncesinde hava kirliliğini hatırlatması ve basına kömürün kalitesiz olduğu hakkında demeç vermesi, değerli Ceyhanlı hemşerilerimizin kafalarını karıştırmaya yönelik siyasi bir şovdan öteye gitmemektedir.

İkinci bir husus olarak 6 Ocak Ceyhanımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yılında soğuk hava şartlarına rağmen, öğrencilerin üşümesi, yağmur altında kalmasını göze alarak Kurtuluş Bayramıyla alakasız bir konuşma yapmış, Toki’nin Ceyhan’da konut yapmak istemediğini beyan etmiştir. Değerli Ceyhanlı hemşerilerim Toki Ceyhan’da 1000 adet konut, 400 yataklı hastane, okul, cami ve alışveriş merkezi yapmak istemiştir. Fakat şu anki belediye başkanı Toki’ye yer alarak Mercimek kasabası yolu üzerindeki, hayvan pazarının yanını ve otogarın ilerisindeki 30 dönümlük bir araziyi önermiştir. Fakat 1000 konutun hastanenin ve okulun bu araziler üzerine sığmayacağını, Yumurtalık yolu otoban civarları imara açılırsa bu civara yapılacak konutların daha güzel olacağını ve Ceyhan’ı geliştirmeye yönelik çabalarını destekleyeceğini beyan ettiğimizde (Ceyhanımıza 4 yıllık bir Mühendislik fakültesi de kurulacak) bizlere, ben belediye başkanıyım bu bölgeyi imara açamam demiştir. Bizlere önerdiği arazi üzerine Ceyhan Belediyesi kendi iddiaları olarak ucuz konut yapıyorlarmış. Eğer ucuzsa muhakkak ki sevgili Ceyhanlı hemşerilerimiz tarafından değerlendirilecektir. Yaptıkları konutlar içerisinde ne bir ilköğretim okulu ne bir cami ne bir alışveriş merkezi ne de bir spor sahası mevcuttur. Böyle iken vatandaşımıza pahalı konutlar satmaktadırlar. Bizlerin yaptırmak istediği TOKİ konutlarının içerisinde ise camisi, ilköğretim okulu, spor sahaları, yeşil alanları, alışveriş merkezleri olan insanca yaşanılacak (kenarda kıyıda kalmış olmayan) binalar yaptıracağız. Fakat mevcut başkan, Ceyhan’a, Ceyhanlı’ya yapılacak bir hizmetin daha önünü kesmiştir. Bizler Ak parti Ceyhan Teşkilatı olarak Ceyhan’da bugüne kadar yaptığımız hizmetleri belediye başkanının tüm engellemelerine rağmen, Allah nasip eder ise sizlerin önce hayır duası ve teveccühü ile 29 Mart yerel seçimlerinden sonrada Ak belediyecilik adı altında devam ettireceğiz. Dünyanın tanıdığı Ceyhan’ı Dünya Kenti yapmak için azimle çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Takdirinizdir ki; Belediyecilik parke taş döşemekle, 2 metre yeşil alan yapmakla olmamaktadır. Kaldı ki yol yapmak, park yapmak belediyenin asli görevidir.
Değerli hemşerilerim 29 Mart 2009 seçimlerinde sizlerin teveccühü ile Ak Belediyecilik İstanbul’da, Ankara’da, Konya’da, Kayseri’de, Kahramanmaraş’ta olduğu gibi Ceyhan’da da başlayacaktır. Ceyhan ve Ceyhanlı hizmetin en güzeline layık olduğunu biliyor ve hemşerilerimizin sevincini daha da yükseltmek için Ak Parti olarak var gücümüzle çalışıyoruz.
Ben, bu duygu ve düşüncelerle siz değerli hemşerilerimizi şahsım ve tüm Ak Parti Teşkilatı adına en kalbi duygularla sevgi, saygı ve muhabbetle kucaklıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Ak Parti Ceyhan İlçe Teşkilatı adına
Başkan Musa ORAL

Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009