*** Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İzzettin Aydemir: Malesef ve malesef önümüzdeki yerel seçimden sonra 29 Mart ın sonrasında 1 Nisan da görüşmek ümidiyle diye bizim açımızdan tehdit gözüyle tehdit atmaya çalışanlar var... ***
Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Tarih: 27_03_2009 Cuma saat: 19:17

DEĞİŞİMDEN KORKMAYIN

DEĞİŞİMDEN KORKMAYIN


DEĞİŞİM VE İNSAN 

Değişim, hayatımızda olmazsa olmazlar arasında her zaman yer almıştır. Hayatın her alanında değişim şarttır ve olmalıdır. Bu, aldığımız bir eşya olabildiği gibi çoğu zaman verdiğimiz kararlarda da geçerlidir.

İnsanoğlu, neden değişime ihtiyaç duyar sorusuna gelince, bunun çok sayıda sebepleri vardır. Örneğin aldığımız bir eşya zamanla ihtiyaca cevap veremez hale geldiğinden ya da zamanla o eşyadan sıkıldığımızdan kaynaklanabilir. Mesela yeni bir gömlek aldığınızda her fırsatta giymeye çalışırsınız ama belli bir dönemden sonra o gömlek yıpranmasa (Yırtılmazsa) bile modası geçtiğinden giymek istemezsiniz. Bir araba, cep telefonu, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinası, mobilya vb. ev ihtiyacı büyük bir hevesle aldığımız ve kullandığımız eşyaları zamanla değiştirme gereksimi duymaktayız. Bunun sebebi ya o eşya ihtiyaca cevap veremez olmuştur ya da o ürünün daha iyi işlevini görenler üretildiğinden kaynaklanmaktadır.

Şimdi gelelim aldığımız kararlardaki değişime; Çoğu zaman aldığımız kararlarda yanılgıya düşebiliyoruz. Bir kararı almadan önce iyi düşünüp karar verdiğimizi, hatta verdiğimiz kararın en doğru karar olduğuna inandığımız halde zamanla verdiğimiz o kararın aslında hiçte doğru olmadığı kanısına kapılırız. Ne yazık ki bunu çoğu kez zaman ispatlıyor.

İnsanlar, hayat arkadaşlarını ( eşini) bile seçerken yanılabildiğine göre, arkadaş, meslek, yönetici veya siyasetçi seçerken yanılmasını çok büyütülmemelidir. Dışarıdan bakıldığında yapabileceğimize inandığımız bir işin, içine girdiğimizde aslında hiçte yapamayacağımızı zamanla öğreniyor, bunu öğrendiğimizde o işten en çabuk nasıl uzaklaşabilmenin mücadelesi içine giriyoruz.  Yapılan evlilikte seçilen hayat arkadaşı ile uyum sağlanmadığında verilen kararın doğru olmadığını yine zamanla öğrenebiliyoruz…

Aslında örnekleri çoğaltabiliriz, ama kısaca şunu söyleyebiliriz; Değişim; ihtiyaçtan doğar, İhtiyacın karşılanması ise değişime gebedir.

Değişim için çoğu kez zamana gerek kalmazken, bazı değişimler vardır ki isteseniz de hemen gerçekleştiremezsiniz. Değişimi gerçekleştirebilmek için zamana ihtiyaç duyulduğu gibi değişime ihtiyaç olup olmadığını anlamak içinde zamana ihtiyaç duyarız. Yani değişim ve zamanı birbirinden ayrı düşünmek imkansız gibi bir şey. Verdiğimiz bazı kararları gün içinde değiştirme şansına sahip olduğumuz gibi bazı kararları ise değiştirebilmek için uzunca bir zaman gerekiyor.

Örneğin, karar verip hür irademizle seçtiğimiz, mahalle muhtarı, belediye başkanı, milletvekili veya bir dernek başkanını değiştirebilmek için zaman gerekir. Aslında onu seçen biz olduğumuz halde zamanla değiştirme gereksimi duymamızdaki neden ise o seçilen şahsın isteklere ve beklentilere cevap verememesinden kaynaklanmaktadır. Taraftarı olduğumuz, seçtirebilmek için büyük mücadele verdiğimiz ve büyük ümitlerle seçtiğimiz kişiler çoğu zaman yanıltabiliyor. Değişimi asıl gerektiren etken ise seçilen (seçtiğimiz kişi) belli bir zamandan sonra ilk günlerindeki performansını sürdürememesi veya yeniliklere açık olamadığından dolayı değişim ihtiyacı duyarız.

 

DEĞİŞİMDEN KORKMAYIN

Değişim hayatın her alanında var ve var olacaksa değişimden korkmamalıyız. Değişim her şeyden önce cesaret ve kararlılık ister. O yüzden yeniliğe açık olanlar, değişimden uzak olamazlar. Değişim cesaret ister, çünkü hayatımızdan çıkaracağımız yöneticilerin (Muhtar, belediye başkanı, milletvekili vb.) yerine getirmek istediğimiz kişilerin yapacakları hizmet ve uygulamalar konusunda kafamızda hep “ACABA” sorusu yer alacaktır. Lakin unutmamak gerekir ki mevcut yöneticileri de seçmeden önce aklımızda bu ve benzeri sorular yer almıştı. Mahallemizin yönetimini teslim ettiğimiz mahalle muhtarı, şehrimizin mazbatasını emanet ettiğimiz belediye başkanı ve vekâletimizi verdiğimiz milletvekilleri eğer isteklerimize cevap veremez, düşüncelerimizi yansıtamadığını düşünüyor isek değişim en mantıklı çözümdür. Unutmamalıyız ki bu değişim hakkına beş yılda bir sahibiz ve değişim yapıp yapmayacağımıza karar verirken yaşadığımız son günlere değil, geriye dönük aradan geçen beş yılı analiz edip karar vermeliyiz. Vereceğimiz karar (Kullandığımız oy ) sadece bizi ilgilendirdiğini düşünmemeli, vereceğimiz her oy geleceğimiz olan çocuklarımızın ve yaşadığımız şehrin geleceğine yatırım olduğunu unutmamalıyız.

Değişim, gelişmek demektir. Değişim fırsatların önümüze çıkıp onları değerlendirmemiz demektir. Değişim, bir başarıya ulaşıp, o ulaştığımız başarının yolunda yürümek demektir.

İnsanlar bulundukları her tarih itibariyle daima değişmişlerdir. Bu değişimlerini gerçekleştirenler yerinde saymamış olanlardır. Değişmek için bir şey yapmayan insanların çoğunun zihinlerinde hep aynı düşünceler ve yaptıkları eserlerde hep aynı konular işlenmiştir. O yüzden değişimden korkmamak ve her zaman değişime açık olmalıyız.

                                                                                  Saygılarımla


Hiç yorum yok:

26 Eylül 2007 tarihinde Ceyhan’da, İzzet Aydemir önderliğinde yayın’a merhaba diyen Ceyhan Mavi Haber Gazetesi, adını 2005 yılından bu yana Ceyhan'da yayın yapan Mavi Radyo'dan almıştır. Ceyhan Mavi Haber'in ilkesi: tarafsız ve Objektif habercilik. Ceyhan Mavi Haber yayın hayatına başladığı gün itibarıyla, Ceyhan'ın sorunlarını gündeme getirerek, Ceyhan Mavi Haber Ceyhanlıların sesi olmuş ve Ceyhan Mavi Haber Ceyhan'da gündem yaratan haberleriyle büyük takdir toplamaktadır.

Ceyhan Mavi Haber Gazetesi Arşivi

Ceyhan Mavi Haber
outils webmaster outils webmasteroutils webmaster
30 . 01 . 2009